Make the most out of your ingredients

Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoekjes met kip en knapperige groenten

Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoekjes met kip en knapperige groenten

Empty the Fridge - Vietnamese pannekoekjes met kip en knapperige groenten

Laatst kon ik op de markt de verleiding van en gebraden kip niet weerstaan. De geur, het malse vlees, de vettigheid. Ik moest en zo’n dampende kip van ’t spit mee naar huis nemen. Het was heerlijk, maar natuurlijk veel te veel. Het overschotje ging netjes in de ijskast voor de dag erop.

Koude restjes gebraden kip zijn natuurlijk nooit hetzelfde als de real deal, maar toch vond ik een waardig kliekjes recept. Het werden Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoekjes met kip en knapperige groenten.

Bánh Xèo

Bánh Xèo zijn vers gebakken, dunne pannenkoeken van rijstmeel  met een beetje kurkuma voor de mooie gele kleur. De vulling van deze Vietnamese pannenkoekjes bestaat uit restjes koude kip, reepjes wortel, pijpajuin, sojascheuten, verse kruiden zoals koriander en munt en een zoetzuur, pittig sausje. Alles mooi opgerold ‘and your good to go’!

Vlees of vegetarisch

Je kan deze Bánh Xèo ook met een restje kipfilet of steak klaarmaken. Of eventueel vegetarisch door extra groenten, wat opgebakken tempeh of tofu toe te voegen. Heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar kan niet slecht zijn.

Verse kruiden

De combinatie van de koriander en munt samen, is super lekker. Maar je kan de munt achterwege laten als je er geen in huis hebt.

Recept Afdrukken

Vietnamese pannekoekjes met kip & knapperige groenten

Empty the Fridge - Vietnamese pannekoekjes met kip en knapperige groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje, Lunch
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hapje, Lunch
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Vietnamese pannekoekjes met kip en knapperige groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de dressing
Voor de vulling
Voor de pannenkoekjes

Instructies

De dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Proef of ze eventueel zoeter, zuurder of pikanter moet. Kruid bij naar smaak en zet opzij.
De vulling
  1. Verwijder het vel van de restjes gebraden kip en scheur ze in reepjes. Zet opzij.
  2. Schil de wortelen, en maak er met de dunschiller dunne reepjes van. Zet opzij.
  3. Pluk de verse kruiden van de steeltjes en zet opzij.
  4. Snij de pijpajuin in diagonale, fijne reepjes en zet opzij.
  5. Schik alle ingrediënten voor de vulling op een groot bord. Zo kan iedereen daarna zijn eigen pannenkoeken naar believen vullen.
De pannenkoeken
  1. Meng de rijstbloem met een snuifje zout en de kurkuma en maak een kuiltje in het midden.
  2. Voeg het ei en de melk toe en klop alles tot een glad beslag.
  3. Laat een beetje plantaardige olie in een koekenpan goed warm worden en voeg vervolgens een schep pannekoekbeslag toe zodat de bodem mooi bedekt is. Gebruik niet teveel beslag. De pannenkoekjes mogen mooi dun zijn.
  4. Bak de pannenkoek +/- 1 minuut aan één kant en draai hem vervolgens met een paletmesje om. Bak de andere kan eveneens 1 minuut tot de pannenkoek gaar en een beetje gekleurd is.
  5. Leg de pannenkoek op een bord en bak de rest van het beslag op.
De assemblage
  1. Leg een pannenkoek plat op je bord. Voeg reepjes kip toe. Top de kip met de groenten en verse kruiden. Overgiet met een beetje saus en rol de panenkoek op.
  2. Serveer met extra saus.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: