Make the most out of your ingredients
title image

AperOpera goes digital… met 4 leuke DIY workshops!

AperOpera goes digital… met 4 leuke DIY workshops!

Het was erg lang stil op Empty the Fridge. Om veel redenen. Na 7 jaar bloggen naast een drukke baan schiet het er soms een beetje bij in. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn koelkast niet meer leeg, restjes optimaal opgebruik en zo zerowaste mogelijk probeer te leven! En de laatste weken ben ik met iets erg leuks bezig geweest.

Misschien hebben jullie al gehoord van Klimplant vzw: een burgerbeweging in Antwerpen die aan de hand van inspirerende, kopiëerbare projecten het klimaatbewustzijn wil verhogen en zo meewerkt aan een ambitieus draagvlak voor het klimaatbeleid. Een van die laagdrempelige projecten die deze club van positieve doeners op poten zette is AperoOpera. De bedoeling was dat er regelmatig een gezellige, klimaatbewuste, openlucht apero op het Operaplein ging plaatsvinden, maar helaas stak Corona daar een stokje voor.

AperOpera goes digital

Maar Klimplant zou Klimplant niet zijn als ze snel een alternatief zou bedenken!

Het wordt een online eindejaar editie met vier leuke DIY workshops om in je gezellige bubbel met zelf je kerstcadeaus in elkaar te knutselen.

Vaak heb je meer in huis slingeren dan je denkt om een origineel, zelfgemaakt cadeautje in elkaar te maken

Ontdek hier de 4 online workshops voor een reeks originele geschenken!

Het was een ’team-effort’. Ik kon mij helemaal knutsel-brein de vrije loop laten en Jospeh van Verse-maker productions legde het geheel vast op video.

Het resultaat? Vier korte, maar duidelijke DIY video’s voor…

Pannenlappen van een oude T-shirt en restjes wol

Met een oude T-shirt en wat overschotjes wol van een vergeten breiproject heb je alles in huis om deze kleurrijke pannenlappen te maken.

Zelf kruidenzout maken

Heb je een kruidentuintje in je hof of een plantenbak op je balkon?

Beginnen je kruiden er met het koude weer wat triest bij te hangen?

Zelfgemaakt kruidenzout is de perfecte manier om ze voor langere tijd te bewaren.

DIY Sneeuwbol

Heb je nog volle dozen kinderspeelgoed in je kast staan waar je kinderen niet meer naar omkijken? Maak er samen met hen een leuk souvenir of kerstcadeautje van.

Een verzameling plastic speelgoed, wat glitter en een bokaal is al wat je nodig hebt voor deze DIY sneeuwbol!

Zelfgemaakte tonic siroop

Ook al is deze editie van AperOpera online… een aperitief hoort erbij!

Wat dacht je van zelfgemaakte tonic siroop voor de ultieme Gin & Tonic? Je hebt er een speciaal ingrediënt voor nodig: kinabast, maar dat kan je vrij gemakkelijk online bestellen. Verder komen er wat specerijen en veel citrusvruchten bij kijken.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: