Make the most out of your ingredients
title image

Over Empty the fridge

Hey, Ik ben Jennifer. Webdesigner, foodie, vintage-addict, sneaker-lover en gek op water in alle vormen. Mijn favoriete plek? De keuken natuurlijk.

Jennifer Schleber

Ik houd van eten

Al van jongs af aan kreeg ik de liefde voor eten mee van mijn ouders en leerde mijn moeder mij om gerechten uit alle windstreken te proeven en te appreciëren. We kregen alles voorgeschoteld, van zelfgemaakte lasagna tot Indische curry, afgewisseld met Belgische, Duitse en Franse klassiekers. Als elfarige ging ik maar al te graag met mijn ouders sushi eten bij de lokale Japanner. Het duurde dus niet lang voor ik zelf in de potten wou roeren.

Mijn liefde voor koken evolueerde verder toen ik als student jarenlang in allerlei keukens in het Antwerpse werkte. Het was op plekken zoals Farine’s Food dat ik leerde om snel lekkere en gezonde maaltijden op tafel te toveren. Creatief zijn met de ingrediënten die voorhanden waren, was de boodschap. De basis voor Empty the Fridge – kijken wat er in je ijskast ligt en er iets lekkers mee klaarmaken – ontstond hier, samen met de naam trouwens.

Ik houd van design

Tijdens mijn studies productontwikkeling bleef ik koken in Farine en voor familie en vrienden. Niks leuker dan lekker eten klaar te maken en dat samen rond één grote tafel op te eten. De keukentafel blijft voor mij de gezelligste plek in huis. Na mijn studies ging ik aan de slag als grafisch ontwerpster en webdesigner bij motionmill. Toen een vriendin me in 2012 vroeg om een paar recepten door te sturen, was de stap naar een site dus snel gezet.

Waarom iets mailen als ik mijn twee passies: koken en ontwerpen met elkaar kon combineren?

De domeinnaam had ik al jaren eerder geregistreerd, dus het zat eraan te komen. Ik zette een site op en sindsdien ben ik continu bezig met het uitproberen van allerlei recepten, het fotograferen van mijn kooksels en het posten van het resultaat op emptythefridge.be en op facebook.

Ik haat verspilling

Ik vind het vaak zo zonde om te zien hoe we overschotjes eten weggooien, omdat we denken dat het te weinig is om er iets mee klaar te maken of omdat we geen zin hebben om 2 dagen hetzelfde te eten.

Ik ben sowieso al iemand die graag experimenteert in de keuken, maar sinds ik deze site onderhoud heb ik al zoveel zaken uitgeprobeerd die ik anders nooit zou klaarmaken, vaak met verrassende doch lekkere gerechten als resultaat.

Empty the fridge is de kunst om een aantal ingrediënten met elkaar te combineren, out-of-the-box te denken en vooral te durven proberen.

Time to empty your fridge!

Op emptythefridge.be vind je allerhande tips en tricks, en vooral recepten voor gerechten gemaakt met restjes ingrediënten die je nog in je ijskast hebt slingeren. Vaak denk je : ”die halve courgette en dat restje ham zijn niet meer de moeite waard om bij te bewaren”. Maar soms is het verbazend eenvoudig om met toevoeging van een paar standaardingrediënten uit je voorraadkast een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Niet enkel recepten, maar ook tips en weetjes over het bewaren van voedsel, links naar gelijkaardige projecten en info over duurzaam en seizoensgebonden koken komen aan bod. Het gaat nooit vervelen en de inspiratie blijkt eindeloos te zijn.

Ik hoop dat jullie aan deze site even veel plezier zullen beleven als ik, en dat de berichten jullie op weg helpen om out-of-the-box om te koken met wat op het eerste zicht restjes klaar voor de vuilnisbak leken te zijn.