Make the most out of your ingredients
title image

Kan ik het kookvocht van pasta hergebruiken?

Kan ik het kookvocht van pasta hergebruiken?

Empty the fridge - Kan ik het kookvocht van pasta hergebruiken

Gooi het kookvocht van je pasta nooit nog weg!

Ok, ik overdrijf een beetje, maar heus… het kookvocht van je pasta kan je voor meer zaken gebruiken dan je denkt!

Terwijl je spaghetti kookt, geeft deze veel zetmeel af aan het water waarin je ze kookt. Bijgevolg is het kookvocht van pasta dan ook een perfect dikkingsmiddel.

Romige pasta à la mama

Vandaar dat je in veel Italiaanse pasta recepten dan ook zal zien staan dat je een beetje van het kookvocht moet bijhouden en toevoegen aan je saus.

Het opgehoopte zetmeel dikt je saus in en maakt er een romig(er) geheel. Dé truc van de Italiaanse mama en waarschijnlijk de reden waarom pasta bij de Italiaan net altijd iets beter smaakt dan thuis.

Bewaar het kookvocht voor je soep of stoopotjes

Aansluitend bij de pastasaus tip kan je het kookvocht van je pasta natuurlijk ook gebruiken om er soep of een stoofpotje mee te maken. Je spaart er een paar liter water mee uit en het zetmeel in het water zorgt er ineens voor dat je soep wat dikker is dan normaal.

Van pasta naar pizzadeeg

Het overgebleven water geeft je deeg een unieke smaak omdat het de smaak en het zetmeel van de pasta behoudt.

Het basisrecept voor pizzadeeg vind je hier…

Pizzadeeg

Meststof voor je planten

Het water waarin je je pasta hebt gekookt, zit vol met zetmeel dat rijk is aan vitamines en mineralen. Dit maakt het zeer goed voor planten en bloemen – dus gebruik het om die potplanten er gezond uit te laten zien!

Let op ! Wees voorzichtig en gebruik geen water als je veel zout hebt toegevoegd, omdat dit de planten kan schaden.

(bron beeld: Morenvel – shutterstock.com)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: