Vietnamese pannekoekjes met kip & knapperige groenten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Voor de dressing
Voor de vulling
Voor de pannenkoekjes
Instructies
De dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Proef of ze eventueel zoeter, zuurder of pikanter moet. Kruid bij naar smaak en zet opzij.
De vulling
  1. Verwijder het vel van de restjes gebraden kip en scheur ze in reepjes. Zet opzij.
  2. Schil de wortelen, en maak er met de dunschiller dunne reepjes van. Zet opzij.
  3. Pluk de verse kruiden van de steeltjes en zet opzij.
  4. Snij de pijpajuin in diagonale, fijne reepjes en zet opzij.
  5. Schik alle ingrediënten voor de vulling op een groot bord. Zo kan iedereen daarna zijn eigen pannenkoeken naar believen vullen.
De pannenkoeken
  1. Meng de rijstbloem met een snuifje zout en de kurkuma en maak een kuiltje in het midden.
  2. Voeg het ei en de melk toe en klop alles tot een glad beslag.
  3. Laat een beetje plantaardige olie in een koekenpan goed warm worden en voeg vervolgens een schep pannekoekbeslag toe zodat de bodem mooi bedekt is. Gebruik niet teveel beslag. De pannenkoekjes mogen mooi dun zijn.
  4. Bak de pannenkoek +/- 1 minuut aan één kant en draai hem vervolgens met een paletmesje om. Bak de andere kan eveneens 1 minuut tot de pannenkoek gaar en een beetje gekleurd is.
  5. Leg de pannenkoek op een bord en bak de rest van het beslag op.
De assemblage
  1. Leg een pannenkoek plat op je bord. Voeg reepjes kip toe. Top de kip met de groenten en verse kruiden. Overgiet met een beetje saus en rol de panenkoek op.
  2. Serveer met extra saus.