Restje polenta wordt ‘fancy’ apertief-hapje
Het lijkt misschien een heel chique restjes-gerecht, maar deze polentachips met kwarteleitjes, citroenzeste en groene selder zijn wel degelijk een maaksel met ingrediënten die ik nog in mijn ijskast had liggen.
De restjes in kwestie waren:
- een kopje gekookte polenta
- wat stengels selder
- kwarteleitjes de ik bij eens had gekocht omdat ze er zo schattig uitzagen.
Polentachips
Polentachips maken… het lijkt misschien een beetje omslachtig, maar het eindresultaat was echt wel geslaagd. Dus als je een etentje gepland hebt en indruk wilt maken met een mooi, helemaal zelf gemaakt hapje, moet je deze polentachips met kwarteleitjes, citroenzeste en groene selder zeker eens proberen.
Chip & dip
Vind je de stap van de selder en kwarteleitjes wat teveel werk? Maak dan enkel de polentachips. Ze zijn een perfect, glutenvrij chip-alternatief dat je met je favoriete dip kan combineren zoals bijvoorbeeld:
Als je de chips in een luchtdicht doosjes bewaart, blijven ze een kleine week lekker krokant.
Recept Afdrukken
Polentachips met kwarteleitjes, citroenzeste en groene selder
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Voor de polentachips
Als je restje polenta al even in de ijskast staat, bestaat de kans dat het wat vast is. In dat geval meng je er best een beetje warm water door zodat de polenta iets smeuïger wordt en hem gemakkelijk kan uitrollen.
Plet het venkelzaad en de chilivlokken in een vijzel en meng ze door de polenta.
Schep de polenta op een bakblik, leg er een vel bakpapier bovenop en rol de polenta uit tot een rechthoek met een dikte van +/- 3mm.
Snijd de polenta vervolgens met een mes in vierkantjes van +/- 3cm zodat je de polentachips daarna gemakkelijk kan breken.
Bak de chips gedurende minimaal 45 min in een op 150°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Voor de selder topping
Was de selder, verwijder harde of vezelige stukjes en snijd hem in fijne blokjes van +/- 3mm.
Meng de selder met de citroenzeste en het zeezout en proef of de verhouding goed zit. Voeg naar smaak meer zout of citroenzeste toe.
Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten in kokend water en spoel ze daarna onmiddellijk onder koud water.
Pel de eitjes en snijd ze in 2.
Leg een half kwartelei op de polenta-chip, schep er wat van de selder-topping over en garneer met een blaadje verse dille.
Geen commentaren.