Make the most out of your ingredients

Archief

zeezout

Empty the Fridge - Pickles van watermeloen schil.jpg

Pickles van watermeloen schil

Een van de zaligste dingen bij extreem warm weer vind ik een grote plak ijskoude, knapperige watermeloen. Heerlijk fris, een beetje zoet (maar niet te) en super verfrissend. Met het warme weer van de afgelopen tijd haalde ik dan ook regelmatig een groot stuk in...

Empty the Fridge - Giardiniera

Giardiniera

De Italiaanse keuken barst van de recepten om niets verloren te laten gaan. Deze Giardiniera (een mengeling van allerhande groenten, gepekeld en opgelegd in kruidige olie) is er het perfecte voorbeeld van. ...

Empty the Fridge - Granola gezoet met banaan

Granola gezoet met rijpe banaan

Liggen er weeral een paar bananen gespikkeld te wezen op je aanrecht en zijn ze echt té rijp om nog op te eten? Niet weggooien, want ze lenen zich perfect voor het zoeten van je zelfgemaakte granola....

Panzanella met pompoen spinazie en radicchio

Panzanella met pompoen spinazie en radicchio

Oudbakken stokbrood = het perfect slachtoffer voor panzanella Voor het overschottendiner van afgelopen weekend, had ik bij de lokale Turk oudbakken stokbroden gescoord voor het zomerpudding dessert. Hij had me er echter zoveel meegeven dat ik nog massaal veel overhad. Deze Panzanella met pompoen spinazie en radicchio...

Empty the Fridge - Friday market find 2 - Selderijzout

Zelf selderijzout maken

Belanden de blaren van een selder bij jou meestal in de GFT-bak? Not anymore! Want je kan er gemakkelijk zelf selderijzout van maken....

Empty the fridge - Kruidenzout

Kruidenzout

Mijn grote bos rozemarijn om het terras begint er in deze tijd van het jaar altijd wat triestig uit te zien. Jammer om hem dood te laten vriezen. Bij deze dus een Empty the fridge tip om met overschotjes verse kruiden een smaakbom te maken. Kruidenzout....