Polentachips met kwarteleitjes, citroenzeste en groene selder
Porties Prep Tijd
20chips 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
20chips 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Voor de polentachips
Voor de selder
Instructies
Voor de polentachips
  1. Als je restje polenta al even in de ijskast staat, bestaat de kans dat het wat vast is. In dat geval meng je er best een beetje warm water door zodat de polenta iets smeuïger wordt en hem gemakkelijk kan uitrollen.
  2. Plet het venkelzaad en de chilivlokken in een vijzel en meng ze door de polenta.
  3. Schep de polenta op een bakblik, leg er een vel bakpapier bovenop en rol de polenta uit tot een rechthoek met een dikte van +/- 3mm.
  4. Snijd de polenta vervolgens met een mes in vierkantjes van +/- 3cm zodat je de polentachips daarna gemakkelijk kan breken.
  5. Bak de chips gedurende minimaal 45 min in een op 150°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Voor de selder topping
  1. Was de selder, verwijder harde of vezelige stukjes en snijd hem in fijne blokjes van +/- 3mm.
  2. Meng de selder met de citroenzeste en het zeezout en proef of de verhouding goed zit. Voeg naar smaak meer zout of citroenzeste toe.
  3. Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten in kokend water en spoel ze daarna onmiddellijk onder koud water.
  4. Pel de eitjes en snijd ze in 2.
  5. Leg een half kwartelei op de polenta-chip, schep er wat van de selder-topping over en garneer met een blaadje verse dille.