Courgette pesto spread
Mijn workshop – koken met restjes – @ Krachtvoer bleek nogal inspiratievol te zijn. Met alle overschotjes die de studenten meebrachten probeerde ik telkens iets klaar te maken dat tijdens de workshop gebruikt kon worden om de piadina’s te beleggen. Zo ook deze courgette pesto spread.
Trieste basilicum en peterselie
Er stonden een aantal basilicumplantjes en bosjes peterselie op tafel die, door hun trieste verschijning met slap hangend steeltjes en verkleurende blaadjes, niet bepaald in de smaak vielen. Maar dit recept voor courgette pesto spread bracht daar verandering in. Ik maakte een pesto van de basilicum- en peterselieblaadjes met pijnboompitten, restjes parmezaan, knoflook, peper en zout en olijfolie. Daaraan voegde ik een restje gebakken courgette toe. Eens gemixt was een romige spread het resultaat.
Op toast of bij pasta
Net wat we nodig hadden om de piadina’s te beleggen en een extra smaakje mee te geven. Deze courgette pesto spread lijkt me anders ook lekker op een toastje of op de boterham, of als extra laagje in een lasagne of cannelloni. Volgende keer probeer ik het eens zonder kaas.
Kruiden langer bewaren
Deze courgette pesto spread is een perfecte wegwerker voor je laatste restjes kruiden, maar daarvoor is zo lang mogelijk bewaren de boodschap.
Verse kruiden bewaar in de ijskast best op dezelfde manier als een krop sla…
Meer pesto inspiratie vind je hier >
Prep Tijd | 10 minuten |
Porties |
kopje
|
|
|
Ingrediënten
- 1/2 kopje basilicum blaadjes en steeltjes
- 1/2 kopje peterselie blaadjes en steeltjes
- 1 teentje knoflook
- 1/4 courgette(s) een gekookt of gegrild restje
- 1/4 kopje parmezaan geraspt
- 3 EL olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Hak de steeltjes van de peterselie en basilicum fijn.
- Mix alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot je een gladde spread bekomt.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.