juli 9, 2013
Hummus met rode biet
Fridge meets pantry…
2 overgebleven rode bieten en een blik kikkererwten equals hummus !
Ik koop vaak zo’n portie vacuüm verpakte rode bieten, maar meestal schieten er nog wel één of 2 over. Een blikje kikkererwten uit de voorraadkast en wat kruiden erbij en he hebt snel een super lekkere dip. Nog wat brood of chips en je hebt een perfecte picknick dip!
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten gekookt
- 2 rode biet(en) gekookt
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen(en) het sap dus
- 45 ml olijfolie
- 1/2 TL komijnpoeder
- 30 ml tahini
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix ze tot een smeuïge pasta.
- Voeg wat water toe indien de hummus te dik is.
- Kruid met zout naar smaak.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.