Make the most out of your ingredients
title image

Blauwe kaas dip

Blauwe kaas dip

Empty the fridge - Blauwe kaas dip

Ik was 20 vooraleer ik kaas ben beginnen eten.

Ik at daarvoor wel lasagne met een ‘croutje’ kaas over of een stukje Parmezaan, maar smeuïge kazen, en vooral ‘stinky’ kazen zoals camembert en roquefort waren aan mijn niet besteed.

Maar toen was er dus een kaas en wijnavond gepland, waar ik natuurlijk al een smoesje voor had verzonnen. Buiten mijn twee beste vriendinnen gerekend die vonden dat ik van al dat lekkers zoals Boursin & Rambol toch eens geproefd moest hebben. Wat ik niet lustte kon ik wel wegspoelen met een slok goede rode wijn was hun argument.

En inderdaad het viel best wel mee en sinds die dag is mijn kaas-consumptie dus wat uitgebreider geworden.

Een lekkere Tallegio of een stukje Franse Thom en vooral alle soorten geitenkaas gaan er nu vlotjes in. Maar de echt straffe kazen zijn toch nog altijd niet bij mijn favorieten. Wat niet wil zeggen dat ik het niet wil proberen.

Blauwe kaas dip

En zo kom ik dus via een ‘memory-lane’ omweg bij het eigenlijke recept van deze post: Een blauwe kaas dip gemaakt van een restje roquefort. Nog altijd fel van smaak, maar dankzij de zure room en een beetje mayonaise toch goed te doen.

En wat dip je er nu in?

  • Lekker als aperitiefhapje met een beetje rauwe groenten (selder, paprika & wortel).
  • Als sausje bij  spicy chickenwings.
  • Een alternatief voor mayonaise bij zoete aardappel frieten.

 

 

 

Recept Afdrukken

Blauwe kaas dip

Empty the fridge - Blauwe kaas dip
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Saus
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10
Porties
hapjes
Maaltijd Saus
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10
Porties
hapjes
Empty the fridge - Blauwe kaas dip
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Simpel: meng alles goed door elkaar en je dip is klaar!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: