Make the most out of your ingredients
title image

Gratin van snijbiet, kruiden en rijst

Gratin van snijbiet, kruiden en rijst

Empty the Fridge - Gratin van bladgroenten kruiden en rijst

Deze Gratin van snijbiet, kruiden en rijst stond bij de afgelopen maand nogal vaak op de menu voor de lunch om de volgende redenen…

Warm of koud

Je kan de gratin onmiddellijk warm serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of de volgend dagen koud las lunch met een slaatje erbij. M.a.w. het perfecte gerecht om aan ‘lunch-preping’ te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Restjes-king

  • Je er allerlei bladgroenten zoals snijbiet, het loof van rapen of rode bieten of spinazie in kwijt.
  • Restjes verse munt, koriander, dille en peterselie geven de gratin super veel smaak.
  • Een combinatie van fetakaas en parmezaan maakt deze gratin lekker cheesy. Je kan perfect ook andere restjes kaas zoals mozzarella of cheddar gebruiken. Ik heb er zelfs al tofu door gemengd.
  • Door er een restje rijst, couscous, bulgur of quinoa aan toe te voegen, maak je er een degelijke lunchgratin van.

Empty the Fridge - Gratin van bladgroenten kruiden en rijst

Lekker

De combinatie van de verschillende kruiden, zoute feta en citroenzeste geven deze gratin van snijbiet, kruiden en rijst een lekkere Mediterraanse smaak.

Recept Afdrukken

Gratin van snijbiet, kruiden en rijst

Empty the Fridge - Gratin van bladgroenten kruiden en rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht, Brunch, Lunch
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Maaltijd Bijgerecht, Brunch, Lunch
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Empty the Fridge - Gratin van bladgroenten kruiden en rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ajuin tot deze glazig is (+/- 5 min).
  2. Was de bladgroenten, laat ze goed uitlekken en snijd ze een beetje kleiner. Als je snijbiet gebruikt kan je de stengels best in fijne reepjes snijden. Voeg deze samen met de knoflook toe aan de ajuin en bak tot de bladgroenten geslonken zijn (+/- 5min).
  3. Doe de bladgroenten in een grote mengkom en voeg de fijngehakte verse kruiden, de munt, citroenzeste, komijn, peper en zout en chilivlokken toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens het restje rijst, quinoa of couscous, de eieren, melk en soorten kaas toe en meng alles goed.
  5. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de gratin gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: