Deze Gratin van snijbiet, kruiden en rijst stond bij de afgelopen maand nogal vaak op de menu voor de lunch om de volgende redenen…
Warm of koud
Je kan de gratin onmiddellijk warm serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of de volgend dagen koud las lunch met een slaatje erbij. M.a.w. het perfecte gerecht om aan ‘lunch-preping’ te doen.
Restjes-king
- Je er allerlei bladgroenten zoals snijbiet, het loof van rapen of rode bieten of spinazie in kwijt.
- Restjes verse munt, koriander, dille en peterselie geven de gratin super veel smaak.
- Een combinatie van fetakaas en parmezaan maakt deze gratin lekker cheesy. Je kan perfect ook andere restjes kaas zoals mozzarella of cheddar gebruiken. Ik heb er zelfs al tofu door gemengd.
- Door er een restje rijst, couscous, bulgur of quinoa aan toe te voegen, maak je er een degelijke lunchgratin van.
Lekker
De combinatie van de verschillende kruiden, zoute feta en citroenzeste geven deze gratin van snijbiet, kruiden en rijst een lekkere Mediterraanse smaak.
Recept Afdrukken
Gratin van snijbiet, kruiden en rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ajuin tot deze glazig is (+/- 5 min).
Was de bladgroenten, laat ze goed uitlekken en snijd ze een beetje kleiner. Als je snijbiet gebruikt kan je de stengels best in fijne reepjes snijden. Voeg deze samen met de knoflook toe aan de ajuin en bak tot de bladgroenten geslonken zijn (+/- 5min).
Doe de bladgroenten in een grote mengkom en voeg de fijngehakte verse kruiden, de munt, citroenzeste, komijn, peper en zout en chilivlokken toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens het restje rijst, quinoa of couscous, de eieren, melk en soorten kaas toe en meng alles goed.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de gratin gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Geen commentaren.