Gratin van snijbiet, kruiden en rijst
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
30minuten
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ajuin tot deze glazig is (+/- 5 min).
  2. Was de bladgroenten, laat ze goed uitlekken en snijd ze een beetje kleiner. Als je snijbiet gebruikt kan je de stengels best in fijne reepjes snijden. Voeg deze samen met de knoflook toe aan de ajuin en bak tot de bladgroenten geslonken zijn (+/- 5min).
  3. Doe de bladgroenten in een grote mengkom en voeg de fijngehakte verse kruiden, de munt, citroenzeste, komijn, peper en zout en chilivlokken toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens het restje rijst, quinoa of couscous, de eieren, melk en soorten kaas toe en meng alles goed.
  5. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de gratin gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.