Een varia aan restjes groenten in een pittige tomatensaus met couscous en yoghurt…
And dinner is served!
In de vorm van deze lekkere Marokkaans getinte, vegetarische stoofpot. Ideaal voor guur herfstweer.
Mijn ijskast had het volgende in de aanbieding:
- een halve aubergine
- een halve courgette
- een rode paprika
- 2 middelgrote wortelen
- een restje verse koriander
- verse gember
+ en aantal basisingrediënten uit de voorraadkast
TIPS:
- Je kan wat variëren in de groenten. Denk bvb. aan wat blokjes aardappel of zoete aardappel, een blik kikkererwten, …
- En als je voor een variante met vlees wil gaan, zijn blokjes kip of pikante merguez-worstjes ideaal.
Recept Afdrukken
Marokkaanse groentenstoofpot met couscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Laat 2 El olijfolie goed warm worden in een pot. Voeg de sambal en ajuin toe en fruit deze kort aan tot de ajuin en beetje gebruind is.
Voeg vervolgens de hardere groenten toe (wortel en paprika) en fruit deze +/- 5 min aan.
Daarna volgen de zachtere groenten zoals de courgette en aubergine.
Kruid met peper en zout, de knoflook, de gember, de fijngesneden steeltjes van de koriander en de overige gedroogde kruiden.
Fruit de groenten verder aan tot ze allemaal een lichtjes aangebakken zijn (+/- 5 min).
Overgiet de groeten met de tomaten saus en het water, voeg 1TL suiker of een beetje honing toe en zet het vuur lager.
Laat het stoofpotje gedurende +/- 20 min zachtjes sudderen tot de groeten gaar zijn.
Proef op het einde nog een en voeg indien gewenst wat extra kruiding toe. Werk het geheel af met het sap van een halve limoen of citroen.
Garneer met koriander en dien op met couscous en yoghurt.
Geen commentaren.