Marokkaanse groentenstoofpot met couscous
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Mediteraans
,
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Middelmatig
Seizoen
Herfst
Porties
Prep Tijd
2
15
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Porties
Prep Tijd
2
15
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Ingrediƫnten
1/2
aubergine(s)
in blokjes van +/- 1 cm
1/2
courgette(s)
in blokjes van +/- 1 cm
1
middelgrote
ajuin
fijngesnipperd
1
paprika
in blokjes van +/- 1 cm
2
middelgrote
wortel(en)
in blokjes van +/- 0,5 cm
400
ml
tomatensaus
2
teentjes
knoflook
2
cm
gember
1
TL
komijnpoeder
1
TL
korianderzaadjes
1/2
TL
currypoeder
1/2
TL
zout
1
TL
sambal
150
ML
water
1
handvol
koriander
olijfolie
1/2
citroen(en)
of limoen
1
TL
bruine suiker
of honing
Instructies
Laat 2 El olijfolie goed warm worden in een pot. Voeg de sambal en ajuin toe en fruit deze kort aan tot de ajuin en beetje gebruind is.
Voeg vervolgens de hardere groenten toe (wortel en paprika) en fruit deze +/- 5 min aan.
Daarna volgen de zachtere groenten zoals de courgette en aubergine.
Kruid met peper en zout, de knoflook, de gember, de fijngesneden steeltjes van de koriander en de overige gedroogde kruiden.
Fruit de groenten verder aan tot ze allemaal een lichtjes aangebakken zijn (+/- 5 min).
Overgiet de groeten met de tomaten saus en het water, voeg 1TL suiker of een beetje honing toe en zet het vuur lager.
Laat het stoofpotje gedurende +/- 20 min zachtjes sudderen tot de groeten gaar zijn.
Proef op het einde nog een en voeg indien gewenst wat extra kruiding toe. Werk het geheel af met het sap van een halve limoen of citroen.
Garneer met koriander en dien op met couscous en yoghurt.