Make the most out of your ingredients

Wijnblokjes

Wijnblokjes

Empty the Frdige - Rode wijn blokjes

Plan B voor een klein restje wijn

Ik poste al eerder een berichten  over wat je met een restje wijn kan doen, maar dan ging ik er telkens vanuit dat je nog zo ongeveer een halve fles wijn over hebt. Aangezien dat echter niet altijd het geval is, en je een fles wijn ook niet eeuwig op je aanrecht kan laten staan… plan B: wijnblokjes.

Een klein restje wijn – in dit geval rode, maar je kan net hetzelfde principe toepassen op witte wijn – kan je perfect invriezen.

Wat heb je nodig?

  • een restje rode of witte wijn
  • een ijsblokjesvorm
  • een diepvrieszak of doosje dat in de diepvries kan
  • minimum 6 uur geduld

Hoe maak je diepgevroren wijnblokjes?

Empty the Frdige - Rode wijn blokjes - how to

  1. Giet het restje wijn in de ijsblokjesvorm
  2. Plaats de vormpjes horizontaal, gedurende minimaal 6 uur in je diepvries
  3. Haal de ijsblokjes na minimaal 6 uur uit de vorm en doe ze in een diepvrieszak of afsluitbaar doosje
  4. Plaats het doosje terug i de diepvries tot je de wijnblokjes kan gebruiken

Waar kan je de wijnblokjes zoal voor gebruiken?

Wijnblokjes lenen zich prima voor sauzen zoals bvb. rode wijnsaus of (in het geval van witte wijn) voor een wijn-roomsausje bij een stukje vis. Je kan ze ok prima kwijt in de bouillon voor risotto of bolognaisesaus.

Empty the fridge - Rode wijn saus
Maaltijd Saus
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Rode wijn saus
Maaltijd Saus
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Rode wijn saus
Empty the fridge - Rode wijn saus
Empty the fridge - Risotto met venkel en spinazie
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Risotto met venkel en spinazie
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Risotto met venkel en spinazie
Empty the fridge - Risotto met venkel en spinazie
1Commentaar
  • november 25, 2016

    wat een zalig idee…hoeft mijn man zich niet meer ‘op te offeren’ om het laatste geutje leeg te drinken. Voortaan vries ik dat gewoon in!

Laat een bericht na: