augustus 7, 2012
Rode wijn saus
Ik trek regelmatig een fles wijn open, drink er een glas of 2 van en ben dan de rest van de week niet thuis. Resultaat: verschaalde wijn!
De oplossing om de wijn niet weg te moeten gooien: rode wijn saus
Heerlijk bij een biefstuk met verse groentjes en gebakken patatjes!
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 3,5 dl rode wijn
- 3,5 dl fond kalfs-, runds- of gevolgelte (of bouillon als je valsspeelt)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 takje tijm (of gedroogde)
- 2 blaadjes laurier
- 2 peperkorrels geplet
- snuifje suiker
- boter koud!!
- peper en zout
Instructies
- Verhit wat boter en/of olie en bak je vlees naar keuze gaar.
- Haal vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Giet het braadvocht grotendeels weg en smelt een vers klontje boter.
- Voeg de fijngesnipperde sjalot, knoflook, tijm; laurier, suiker en geplette peperkorrels en fruit ze aan tot de sjalot glazig ziet.
- Blus met de rode wijn, roer aanbaksel los en laat de saus tot 2/3 inkoken.
- Voeg de fond of bouillon toe en laat de saus opnieuw inkoken tot iets minder dan de helft.
- Giet de saus door een zeef en giet ze over in een propere pan.
- Klop vervolgens een paar klontjes koude boter door de saus zodat ze mooi gaat glanzen en breng op smaak met peper en zout.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.