Coq au vin ‘with a twist’
Coq au vin stond al een tijdje op mijn food bucketlist. Zoals dat meestal gaat wanneer ik een specifiek gerecht wil klaarmaken, schuim ik het internet af naar recepten die mijn aanstaan en combineer ik er een paar. Welke recepten ik precies combineer hangt af van wat mij lekker lijkt en – natuurlijk – van wat ik in mijn ijskast heb liggen.
In het geval van deze Coq au vin met pompoen dumplings was dat dus een fles rode wijn die stond te verschalen, een stuk verse gember en een halve pompoen. Bijgevolg werd het dus geen klassieke Coq au vin, maar eentje met een Aziatische twist. Ik voegde aan de saus komijnpoeder een klein beetje 5 kruidenpoeder, gember en appelsienzeste toe.
Pompoendumplings
De pompoendumplings zijn vrij smeuïg omdat er amper bloem aan te pas komt. Ze hebben echter wel en krokant korstje doordat ze in de oven gebakken worden. En ik vond de combinatie tussen de kruidige saus en pompoenballetjes best geslaagd.
Start met het maken van de dumplings een half uurtje voordat de coq au vin klaar is.
Recept Afdrukken
Coq au vin met pompoen dumplings
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Voor de Coq au vin
Hak de kip in stukken, kruid met peper en zout en bestuif ze met de bloem.
Bak de stukjes kip mooi krokant in een beetje olijfolie. Zet de kip op zijn eens ze goudbruin is en bak de overige stukjes aan. Waarschijnlijk moet je dit in een paar keer doen afhankelijk van hoe groot je pot is.
Voeg een beetje extra olijfolie toe en fruit de ajuin, vijfkruidenpoeder en de komijn in de zelfde pot aan (+/- 5 minuten).
Voeg na 5 min de fijngehakte look & gember toe. Fruit nog eens ongeveer 2 minuten.
Blus met de rode wijn en roer het aanbaksel los. Voeg het water, de bouillon, rozemarijn, confituur en appelsienschil en de stukjes kip toe.
Zet het deksel met een kier op de pot en laat de Coq au vin gedurende 1uur op een zacht vuur sudderen. Bereid ondertussen de dumplings voor.
Voor de pompoendumplings
Meng alle ingrediënten voor de dumplings goed door elkaar tot je een soort van deeg bekomt.
Rol het deeg tot balletjes van +/- 3 cm diameter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de pompoendumplings gedurende 20 minuten (vlak voor de Coq au vin klaar is) in een op 180°C voorverwarmde oven.
Verhoog de temperatuur tot 200°C en bak ze gedurende een verdere 5 minuten tot de dumplings goudbruin zijn.
Schep stukjes Coq au vin met wat saus in een dip bord, leg er een paar van de pompoendumplings op en serveer. Garneer eventueel met een beetje fijngehakte koriander of rozemarijn.
Geen commentaren.