Make the most out of your ingredients
title image

Aardappelbrood

Aardappelbrood

Empty the fridge - Aardappelbrood

Een restje puree of gekookte aardappelen, kan je, met wat geduld tijdens het rijzen, omtoveren tot een lekker brood.

Recept Afdrukken

Aardappelbrood

Empty the fridge - Aardappelbrood
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 105 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
brood
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 105 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
brood
Empty the fridge - Aardappelbrood
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Los in een grote mengkom de gedroogde gist op in het warme water.
  2. Voeg de melk, boter, suiker, zout, 2 tassen bloem, de puree en 1/4 tas water toe en meng tot een glad beslag.
  3. Voeg vervolgens genoeg extra bloem toe om een stevig deeg te vormen.
  4. Doe het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het gedurende 6 à 8 min tot je een glad en elastisch deeg bekomt.
  5. Plaats het deeg in een ingevette kom, dek het af met een propere handdoek en laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats tot het deeg verdubbeld is qua volume.
  6. Duw het deeg een beetje in en leg het opnieuw op een bebloemd oppervlak.
  7. Vorm het deeg in de vorm van een brood en plaats het in een rechthoekige cakevorm. Laat het opnieuw, afgedekt, gedurende 30 min rijzen, tot het verdubbeld is.
  8. Sprenkel een beetje bloem over het oppervlak en bak het brood vervolgens gedurende 35 à 40 min in een op 190°C voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
  9. Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een grill.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: