Make the most out of your ingredients

Hartige scones met dille en cheddar

Hartige scones met dille en cheddar

Empty the Fridge - Scones met dille en cheddar

Scones. Je kent ze misschien wel. Die typisch zachte, Engelse broodjes met een grote klots confituur en ‘clotted cream’. Iets typisch voor bij de thee tijdens een bezoekje aan de bomma…

Maar je kan van scones evengoed een heerlijk zoute versie maken zoals deze hartige scones met dille en cheddar.

5 redenen om deze hartige scones met dille en cheddar eens te proberen

  1. Kruiden op overschot? Je kan er een verlept busseltje dille in kwijt.
  2. Ook me zure melk. Allerhande zuivel zoals melk, yoghurt, room of zelfs een restje zure melk zijn geschikt voor dit recept.
  3. Cheesy! Ook met de kaas kan je alle kanten op: cheddar, gouda, emmentaler, of een mengeling, … . Het kan allemaal.
  4. Super snel klaar! Scones maak je ‘from scratch’ in nog geen 35 minuten met ingrediënten die je doorgaans wel in huis hebt. Bloem, melk, eieren en boter en je ze in ‘no-time’ vers gemaakte scones op tafel.
  5. Invriezen voor later… Scones zijn ideaal om in te vriezen. Als je op een later tijdstip zin hebt in een ovenvers broodje, haal je ze een tijdje op voorhand uit en bak je ze verder af in de oven.

Laat de scones kort afkoelen en serveer ze nog een beetje warm met lekker beleg zoals gerookte zalm, een goede kaas of paté.

(bron recept: foodnetwork.com / 1999, The Barefoot Contessa Cookbook, All Rights Reserved)

Recept Afdrukken

Scones met dille en cheddar

Empty the Fridge - Scones met dille en cheddar
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Gebak
Keuken Engels
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
scones
Maaltijd Gebak
Keuken Engels
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
scones
Empty the Fridge - Scones met dille en cheddar
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en zout.
  2. Voeg de boter toe en meng met een mixer of je handen tot de boter de in kleine stukjes van +/- 5mm verdeeld is.
  3. Klop de 2 eieren met de melk los en voeg deze toe aan de bloemmengeling. Roer alles door elkaar tot ze net gemengd zijn.
  4. Voeg de cheddar, fijngehakte dille en 1 extra EL bloem toe en meng kort door elkaar.
  5. Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het deeg voor +/- 1 minuut tot de kaas en de kruiden gelijk door het deeg verdeeld zijn.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van +/- 2cm. Steek rondjes uit met een glas van +/- 6 cm diameter.
  7. Kneed de overschotjes opnieuw kort door elkaar en herhaal bovenstaande stap tot je al het deeg hebt opgebruikt.
  8. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het derde ei los met een beetje water en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee.
  9. Bak de scones gedurende 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: