Scones met dille en cheddar
Porties Prep Tijd
8scones 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
8scones 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en zout.
  2. Voeg de boter toe en meng met een mixer of je handen tot de boter de in kleine stukjes van +/- 5mm verdeeld is.
  3. Klop de 2 eieren met de melk los en voeg deze toe aan de bloemmengeling. Roer alles door elkaar tot ze net gemengd zijn.
  4. Voeg de cheddar, fijngehakte dille en 1 extra EL bloem toe en meng kort door elkaar.
  5. Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het deeg voor +/- 1 minuut tot de kaas en de kruiden gelijk door het deeg verdeeld zijn.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van +/- 2cm. Steek rondjes uit met een glas van +/- 6 cm diameter.
  7. Kneed de overschotjes opnieuw kort door elkaar en herhaal bovenstaande stap tot je al het deeg hebt opgebruikt.
  8. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het derde ei los met een beetje water en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee.
  9. Bak de scones gedurende 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.