Ik heb de beste zwarte bonenburger ooit ontdekt!
De beste zwarte bonen burger met pompoen ‘buns’
- Hij is stevig en lijkt zo verdacht veel op een echte hamburger.
- Smeuïg zonder papperig te zijn.
- Perfect om in te pan te bakken met een mooi krokant korstje als resultaat.
- Gezond want er komt geen klef broodje aan te pas, maar 2 schijfjes geroosterde pompoen als ‘buns’.
Benieuwd? Dit heb je nodig voor 2 zwarte bonen burgers met pompoen ‘buns’…
- Een half blik zwarte bonen (-/- 200 gram)
- 4 schijfjes pompoen
- Broodkruim
- Kruiden ‘of course’
Het geheim? De bonen gedurende een half uurtje in de oven drogen.
Je leest het goed. De stevigheid van deze bonen burger bekom je door de zwarte bonen gedurende een half uur in de oven te roosteren. Zo worden ze droger, waardoor ze meer op de textuur van vlees gaan lijken en de burger niet uit elkaar valt of ‘muchy’ wordt wanneer je hem bakt. Inspiratie voor die recept vond ik bij seriouseats.com. Daar hebben ze blijkbaar aardig wat tijd gestoken in het samenstellen van de ultieme veggieburger.
(bron recept: seriouseats.com)
Recept Afdrukken
Zwarte bonen burger met pompoen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Was de pompoen en snijd 4 plakjes van 2 cm dik af. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Spoel de zwarte bonen kort onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Leg de bonen samen met de schijfjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met een beetje peper en zout en een snuifje paprikapoeder. Rooster de groenten gedurende +/- 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pompoen gaar is en de bonen een beetje uitgedroogd en gebarsten zijn.
Fruit ondertussen de ui, chili, korianderbolletjes, komijn en cashewnoten in een beetje olijfolie tot de ajuin gaar en lichtjes gekleurd is (+/- 5 minuten). Laat dit mengsel afkoelen en maal het vervolgens in een vijzel tot de cashewnoten grof maar niet fijn zijn.
Doe de gedroogde bonen in een blender en mix ze tot een grove pasta.
Meng de bonen met de noten-kruidenmix, het ei, broodkruim en de verse koriander. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout of extra chili.
Vorm de bonenmengeling met je handen tot stevige burgers.
Bak de burgers in een beetje olijf- of kokosolie tot beide kanten mooi gebruind en krokant zijn (+/- 4 minuten per kant).
Leg 1 pompoenschijf in een blaadje radicchio of andere salade. Leg er 1 bonenburger bovenop. Top met spinazie of andere sla naar keuze, een beetje tahinisaus en wederom een plak pompoen. Garneer met een beetje extra koriander en eventueel wat fetakaas.
Annelies
Wow, verrassend recept. En wat een práchtige foto’s!!
ilona
Dat ziet er wel superlekker uit!
Empty Fridge
Thx! Was er zelf ook heel blij mee 🙂
De Luie Vegetariër (Ann)
Ziet er lekker uit!
Net ook voor het eerst zwarte bonenburgers gemaakt, en voor herhaling vatbaar want echt geen werk: http://deluievegetarier.com/zwartebonenburgers/
Leuke blog!