Make the most out of your ingredients
title image

Spinazie Parmezaan muffins

Spinazie Parmezaan muffins

Empty the fridge - Spinaziemuffins

De ‘fridge’ schafte een oversschotje verse spinazie en ietwat uitgedroogde gerookte ham.

Met toevoeging van wat basis ingrediënten uit mijn voorraadkast maakte ik er deze hartige muffins van, die 3 dagen als basis voor een lekkere lunch gediend hebben:

Als broodje voor mijn eerste poging tot ‘Eggs Benedict’

Empty the Fridge - Eggs benedict
Geroosterd met lekker beleg
En de derde keer ook geroosterd met fetaspread

Recept Afdrukken

Spinazie Parmezaan muffins

Empty the fridge - Spinaziemuffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Empty the fridge - Spinaziemuffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Rasp de parmezaan en zet opzij.
  2. Doe papieren muffin vormpjes in een muffin bakblik of bekleed de holtes van het bakblik met bakpapier.
  3. Zeef het bloem, zout en bakpoeder in een grote kom. Meng er vervolgens de suiker, 2 derde van de kaas en de gehakte spinazie door.
  4. Klop in een aparte kom de eieren, melk en olie goed door elkaar. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer met een metalen lepel door elkaar tot het net gemengd is. Er mogen nog wat klontertjes droge bloem in zitten.
  5. Lepel het beslag in de muffin vormpjes en besprenkel er de rest van de parmezaan bovenop.
  6. Bak de muffins gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: