Make the most out of your ingredients
title image

Rabarber in ’t zuur

Rabarber in ’t zuur

Vorig jaar poste ik al een bericht met 19 leuke rabarber recepten. Maar elk jaar weer ga ik wanneer rabarber in seizoen is op zoek naar nieuwe recepten. Mijn favoriet is en blijft een eenvoudige rabarbermoes. Lekker in mijn havermoutpap ’s morgens, op de boterham of bij vers gebakken beuling. But…

There’s a new rhubarb-kid in town: Rabarber in ’t zuur!

Dit recept voor rabarber in ’t zuur van Fearless fresh is echt de max! Een perfecte combo van zoet en zuur en de steranijs en kruidnagel geven er een ongeloofelijke smaak aan. Net zoals alle recepten voor groenten in ’t zuur die ik al uitprobeerde, vertrekt ook dit recept van eht principe van een warme mengeling van azijn, zout en zuiker met specerijen om de gepekelde groentjes +/-1 maand in de koelkast te kunnen bewaren. Als je je bokalen steriliseert, kan je de rabarber in ’t zuur zelfs een pak langer bewaren. De rabarber smaakt heerlijk in slaatjes of als bijgerecct bij een lekker stukje varkensvlees of kip. Probeer het snel uit vooral het rababer-seizoen weeral voorbij is.

TIP: Gebruik de rabarber in ’t zuur binnen een maand. Het overgebleven pekelvocht kan je gebruiken voor vinaigrettes of cocktails.

(bron recept: fearlessfresh.com)

Recept Afdrukken

Rabarber in 't zuur

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht, inmaken
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 dagen
Porties
bokalen
Maaltijd Bijgerecht, inmaken
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 dagen
Porties
bokalen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil de rabarber en snijd hem in staafjes van +/- 10 cm lang.
  2. Meng de steranijs, chilivlokken, kaneelstok, mosterdzaadjes, kruidnagels, peperkorrels en gember en verdeel de kruiden over de bokalen die je gaat gebruiken. Schik de rabarberstaafjes bovenop de kruiden.
  3. Breng de azijn samen met het water, suiker en zout aan de kook en giet het vervolgens over de rabarber. Schroef het deksel op de bokalen en laat ze afkoelen vooraleer je ze in de koelkast plaatst. De rabarber smaakt het best na een dag of 2.
  4. Gebruik de rabarber in 't zuur binnen een maand. Het overgebleven pekelvocht kan je gebruiken voor vinaigrettes of cocktails.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: