Rabarber in ’t zuur
Porties Prep Tijd
2bokalen 15minuten
Passieve Tijd
2dagen
Porties Prep Tijd
2bokalen 15minuten
Passieve Tijd
2dagen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de rabarber en snijd hem in staafjes van +/- 10 cm lang.
  2. Meng de steranijs, chilivlokken, kaneelstok, mosterdzaadjes, kruidnagels, peperkorrels en gember en verdeel de kruiden over de bokalen die je gaat gebruiken. Schik de rabarberstaafjes bovenop de kruiden.
  3. Breng de azijn samen met het water, suiker en zout aan de kook en giet het vervolgens over de rabarber. Schroef het deksel op de bokalen en laat ze afkoelen vooraleer je ze in de koelkast plaatst. De rabarber smaakt het best na een dag of 2.
  4. Gebruik de rabarber in ’t zuur binnen een maand. Het overgebleven pekelvocht kan je gebruiken voor vinaigrettes of cocktails.