oktober 14, 2012
Pomme Duchesse
Een klassieker in de Franse keuken!
En perfect om een restje aardappelpuree te verwerken.
Ideaal voor bij een stukje vis, of stoofpotje.
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en) restje gekookte aardappelen of puree
- 25 gram boter
- 1 ei(eren) losgeklopt
- peper en zout
- nootmuskaat
Instructies
- Warm je restje gekookte aardappelen of puree op met een klein beetje melk.
- Zorg ervoor dat je een fijne puree hebt en klop er vervolgens de boter het losgeklopte ei, peper en zout en de nootmuskaat door.
- Doe deze luchtige aardappelmassa in een spuitzak.
- Vet een bakplaat in met een beetje boter en spuit er met de spuitzak torentjes aardappelpuree op.
- Bak de pommes duchesse gedurende 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.