Pastasalade met knolselder, prei en feta
Tijdens het allereerste foodfestival van Dagen zonder Vlees streed ik tegen Annelies van Labeur Local tijdens de Empty the Fridge battle.
Lokaal en seizoensgebonden groenten
’s Ochtends haalden we onze bestelling lokale seizoensgroenten van het Biohofke op. Recht van het veld naar de boerenmarkt op het Falconplein en vervolgens in de flashy groene koelkast in het Felixpakhuis. Verser kan bijna niet! In diezelfde ijskast bevonden zich ook wat overschotjes van de overheerlijke brunch van les Odettes van de dag ervoor en een wat restjes van het diner van Nicolas Decloudt van Humus Botanical Gastronomy…
Hij liet tijdens zijn volledig vegetarische diner zien dat je echt wel volledig lokaal kan koken en eten als je dat wil. Zo kregen we o.a. traag gegaarde witte kool met Belgische witte linzen op ons bord, een heerlijke salade met rode biet en geitenkaas en ongelofelijk lekkere biscuit met fijngemalen zoethout en een soort van creme van platte kaas. Dat alles met heerlijk zuurdesembrood van en echte Belgische boter.
Maar terug naar de battle tussen Empty the Fridge en Labeur Local.
Rijstsalade met overschotjes groenten
We gaven 2 demo’s en wisselden tussen de 2 battles door de groenten onderling uit zodat we telkens weer andere ingrediënten hadden om op 30 min iets mee klaar te maken. In de eerste demo bereide ik een rijstsalade met restjes groenten en fruit (kaki om precies te zijn) en een yoghurt sausje geserveerd in de blaren van een witte kool. Een mini stukje zag je er misschien van op het journaal.
Pastasalade met seizoensgroenten en tahin dressing
Bij de tweede ronde bood zich een overschotje pasta aan. Ik baseerde mij op het van de pastasalade met tahin dressing uit het Empty the Fridge kookboek, maar maakte er een winterversie van met prei, knolselder en feta. Het recept vind je hieronder.
Al bij al vond ik het een super geslaagde dag. Het is altijd gezellig om samen met een paar vriendinnen samen in de keuken te staan en de sfeer in het Felixpakhuis was leuk. Zeker met de eerste battle hadden we veel bekijks en konden zowel ik als Annelies voluit vertellen over lokaal en met restjes koken. Ik hoop dat degenen die zijn komen kijken er ook iets aan hadden en het lekker vonden.
Eén kleine blooper: we zijn vergeten een winnaar van de challenge uit te roepen. Oops…
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
|
|
Ingrediënten
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl currypoeder
- 2 el tahini
- 4 el water ijskoud
- 1/2 citroenen sap en zeste
- 2 el olijfolie
- 1 tl honing
- 500 gram seizoensgroenten Ik gebruikte prei en knolselder
- olijfolie om te bakken
- 500 gram pasta gekookt
- 2 pijpajuin in fijne reepjes
- 4 el verse kruiden (peterselie, basilicum, kervel)
- 3 handvol postelein of andere bladgroente
- 80 gram fetakaas
- 30 gram walnoten
Deel dit Recept |
Geen commentaren.