Make the most out of your ingredients

Muffuletta picknickbrood

Muffuletta picknickbrood

Empty the Fridge - Muffuletta picknickbrood

Lekker weer betekent picknick-tijd en dan is dit Muffuletta picknickbrood een echte winner.

Muffuletta is een handig recept om een allegaartje aan beleg weg te werken en ideaal om mee te nemen op een picknick. Je kan dit Italiaanse picknickbrood perfect een paar uur op voorhand maken, wat trouwens te smaak alleen maar ten goede komt. Een traditionele muffuletta boterham bestaat uit een licht brood (bij voorkeur met sesamzaad), horizontale in twee gesneden en royaal belegd met een gemarineerde salade van olijven, salami, ham, Zwitserse kaas, provolone en mortadella.

Empty the Fridge - Giardiniera
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Bekijk het recept voor:Giardiniera
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Bekijk het recept voor:Giardiniera
Empty the Fridge - Giardiniera

Mix en match jouw Muffuletta

  • Varieer gerust met het beleg naargelang wart je voorhanden hebt: gerookte ham of chorizo is ook een prima keuze .
  • Het recept voor salade van olijven vind je hieronder, maar je kan evengoed Giaridniera of tapenade van een overschotje olijven gebruiken.
  • Met het brood kan je voor een Muffuletta trouwens ook alle kanten uit. Een Turks brood of een ciabatta werkt evengoed. En als je brood een beetje oudbakken is, kan je deze truc toepassen.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Muffuletta picknickbrood

Empty the Fridge - Muffuletta picknickbrood
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
brood
Maaltijd Lunch
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
brood
Empty the Fridge - Muffuletta picknickbrood
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de salade van olijven
Voor het brood

Instructies

Voor de salade van olijven
  1. Meng in een kom de olijven, knoflook, bloemkool, kappertjes, selderij, wortel, chilipeper, ajuin, selderijzaad, oregano, basilicum, zwarte peper, azijn en olijfolie goed door elkaar.
  2. Schep het mengsel in een glazen bokaal en voeg indien nodig meer olie toe om af te dekken. Sluit de bokaal en zet hem minstens een nacht in de koelkast.
Voor het brood
  1. Snij het brood horizontaal in twee en verwijder van beide helften een deel van het brood om ruimte te maken voorde vulling.
  2. Bestrijk elke helft met een gelijke hoeveelheid van de olijvensalade.
  3. Beleg de onderste helft met de salami, ham, mortadella, mozzarella en Provolone en dek af met de bovenste helft brood.
  4. Serveer de Muffuletta onmiddellijk, of wikkel het brood stevig in en koel het een paar uur. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich vermengen en de olijvensalade in het brood trekt. Perfect om dus een tijdje op voorhand te maken.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: