Make the most out of your ingredients
title image

Giardiniera

Giardiniera

Empty the Fridge - Giardiniera

Giardiniera… gepekelde groentjes op z’n Italiaans

Giardiniera is een Italiaanse gerecht van gepekelde groenten in azijn of olie. Een perfect voorbeeld van de vele gerechten uit de Italiaanse keuken waarbij niets verloren gaat. Een allegaartje aan groenten zoals wortel, selder, bloemkool en rode paprika wordt gepekeld en vervolgens gemarineerd in een mengeling van olie en azijn. Vandaar dat Giardiniera ook wel eens sottaceti wat zoveel als ‘onder azijn’ betekend, wordt genoemd.

Giardiniera… de perfecte mix van crunchy, zout en zuur

Giardiniera… een veelzijdig bijgerecht

Zelfgemaakte kan je ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren en smaakt heerlijk bij antipasti, in salades of als bijgerecht bij koud vleeshttps://emptythefridge.be/wp-admin/admin.php?page=tm_coschedule_calendar of een boterham met plakjes rundvlees. Maar ook een omelet of als topping op een broodje met tonijnsalade is deze tuin op je bord echt een winner.


TIPS: 

  • Nog wat olijven over? Die kunnen perfect mee in jouw versie van deze Giardiniera.
  • Koop je regelmatig een grote pot augurken met zo’n handig plastiek vergietje in? Houd de bokaal bij. Hij is perfect voor het bewaren van Giardiniera zodat je de groentjes gemakkelijk uit het olie-azijn-mengsel kan scheppen.

(bron recept: foodnetwork.com)

Recept Afdrukken

Giardiniera

Empty the Fridge - Giardiniera
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 16 uur
Porties
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 16 uur
Porties
Empty the Fridge - Giardiniera
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Los het zout op in het water in een porseleinen schaal. Voeg de wortelen, bloemkool, chilipepers, knoflook, selder en paprika toe en meng alles goed door elkaar. Bedek de kom en laat het mengsel één nacht staan.
  2. Spoel de groenten af en laat ze uitlekken. Meng ze in een schone kom met de plantaardige olie, azijn, oregano en peper. Laat de Giardiniera wederom een nacht rusten. De smaak wordt beter naarmate he de groenten langer laat trekken.
  3. Na hoogstens 2 dagen schep je de Giardiniera in schone, luchtdichte bokalen. Je kan hem zo 2 à 3 weken in de koelkast bewaren.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • an steegmans
    Beantwoorden
    oktober 5, 2017

    volgens het recept moet je het zout met water mengen maar er staat nergens bij hoeveel water

Laat een bericht na: