Muffuletta picknickbrood
Porties Prep Tijd
1brood 20minuten
Passieve Tijd
8uur
Porties Prep Tijd
1brood 20minuten
Passieve Tijd
8uur
Ingrediƫnten
Voor de salade van olijven
Voor het brood
Instructies
Voor de salade van olijven
  1. Meng in een kom de olijven, knoflook, bloemkool, kappertjes, selderij, wortel, chilipeper, ajuin, selderijzaad, oregano, basilicum, zwarte peper, azijn en olijfolie goed door elkaar.
  2. Schep het mengsel in een glazen bokaal en voeg indien nodig meer olie toe om af te dekken. Sluit de bokaal en zet hem minstens een nacht in de koelkast.
Voor het brood
  1. Snij het brood horizontaal in twee en verwijder van beide helften een deel van het brood om ruimte te maken voorde vulling.
  2. Bestrijk elke helft met een gelijke hoeveelheid van de olijvensalade.
  3. Beleg de onderste helft met de salami, ham, mortadella, mozzarella en Provolone en dek af met de bovenste helft brood.
  4. Serveer de Muffuletta onmiddellijk, of wikkel het brood stevig in en koel het een paar uur. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich vermengen en de olijvensalade in het brood trekt. Perfect om dus een tijdje op voorhand te maken.