juli 22, 2012
Indische rijstpudding
Nog een kopje rijst over? Probeer eens deze Indische variante op de traditionele rijstepap.
Lekker, zowel warm als koud.
Voor een extra touch kan je de melk vervangen door kokosmelk.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
à 4
|
|
|
Ingrediënten
- 1 tas rijst reeds gekookt (liefst witte rijst)
- 3 ei(eren)
- 2 1/2 tas melk of kokosmelk
- 3/4 tas suiker
- snuif zout
- 1 TL vanille esscence
- 1 TL citroenzeste
- 1/2 tas rozijnen
- 1 TL nootmuskaat
- 1 TL kaneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een ingeboterde ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 °C en bak de rijstpudding gedurende 45 min.
- Kijk of de pudding gaar is door een mes in de pudding te steken. Als het mes er proper uitkomt, is de rijstpudding gaar.
- Je kan de rijstpudding warm of koud opdienen, met eventueel een beetje geklopte room.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.