Make the most out of your ingredients
title image

Indische pakora’s met groenten

Indische pakora’s met groenten

Empty the Fridge - Indische pakoras

Je restjes bloemkool een aardappel tover je zo om tot dit klassiek Indisch hapje.

Maar je kan er ook andere zaken in kwijt zoals worteltjes, boontjes, banaan, paneer, …

Lekker met bvb. munt-raita of mango chutney

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Indische pakora's met groenten

Empty the Fridge - Indische pakoras
Stemmen: 4
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
Maaltijd Hapje
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
Empty the Fridge - Indische pakoras
Stemmen: 4
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Zeef de kikkererwtenbloem in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de koriander, het zout, de kurkuma, het chilipoeder en de look toe en meng alles door elkaar.
  2. Voeg het citroensap toe en meng de bloem met het water tot je een beslag bekomt dat dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken.
  3. Laat het beslag gedurende 10 à 15 min rusten.
  4. Warm de olie in een pan met een dikke bodem of zet de friteuse aan. De olie is warm genoeg wanneer een stukje brood direct begint te bruisen wanneer je het in de olie laat vallen.
  5. Meng de bloemkool roosjes, geprakte aardappel, ajuin en koriander door het beslag.
  6. Laat wanneer de olie heet genoeg is voorzichtig theelepeltjes van het beslag in de olie vallen. Bak de pakora's gedurende 5 à 6 min tot ze goudbruin zijn.
  7. Dien onmiddellijk op.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: