Indische pakora’s met groenten
Porties Prep Tijd
24 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
24 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zeef de kikkererwtenbloem in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de koriander, het zout, de kurkuma, het chilipoeder en de look toe en meng alles door elkaar.
  2. Voeg het citroensap toe en meng de bloem met het water tot je een beslag bekomt dat dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken.
  3. Laat het beslag gedurende 10 à 15 min rusten.
  4. Warm de olie in een pan met een dikke bodem of zet de friteuse aan. De olie is warm genoeg wanneer een stukje brood direct begint te bruisen wanneer je het in de olie laat vallen.
  5. Meng de bloemkool roosjes, geprakte aardappel, ajuin en koriander door het beslag.
  6. Laat wanneer de olie heet genoeg is voorzichtig theelepeltjes van het beslag in de olie vallen. Bak de pakora’s gedurende 5 à 6 min tot ze goudbruin zijn.
  7. Dien onmiddellijk op.