Zelf garam masala maken
Ik ben een grote fan van de Indische keuken en gebruik dus regelmatig kruidenmixes zoals garam masala. Het woord garam betekent warm en masala betekent kruidenmix. De samenstelling van een garam masala kan sterk verschillen per streek of zelfs gezin, maar de basis bevat meestal toch wel de volgende specerijen: koriander, komijn, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, nootmuskaat, kaneel, chilipepers en laurier.
Wanneer je plastiek verpakkingen in de keuken zoveel mogelijk probeert te vermijden zijn de opties soms beperkter.
Verpakkingsloze winkels zoals Robuust bieden een groot assortiment aan specerijen, maar meer exotische spice-blends zoals garam masala vind je daar niet terug. Maar niet getreurd, je kan heel gemakkelijk zelf garam masala maken!
Er zijn 2 opties op zelf garam masala maken
De specerijen die je nodig hebt om een garam masala te maken vind je meestal wel in bulk. Of als je zoals ik een uitgebreid kruidenrek hebt, heb je het grotendeels waarschijnlijk al in huis.
- De meest smaakvolle optie om zelf garam masala te maken is door de specerijen te roosteren en vervolgens te malen tot een smaakbom van formaat.
- Of je kiest voor de ‘quick-and-dirty’ optie door gemalen specerijen met elkaar te mengen.
Onderstaand recept is de quick & dirty versie :). Kies je ervoor om de kruiden voor de garam masala eerst te roosteren? Maak dan ineens een dubbele portie van onderstaande hoeveelheden.
(stockfoto van Stockimagefactory.com / shutterstock)
Prep Tijd | 5 minuten |
Porties |
porties
|
|
|
Ingrediënten
- 1 1/2 tl koriander
- 1 1/2 tl kardemom
- 1 1/2 tl peper
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl kruidnagel
- 1/2 tl nootmuskaat
Instructies
- Meng komijn, koriander, kardemom, peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat in een kom. Doe de mix in een luchtdichte verpakking en bewaar op een koele, droge plaats.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.