Make the most out of your ingredients
title image

Gebakken appeltjes

Gebakken appeltjes

Empty the fridge - Gebakken appeltjes

Ben je vergeten je appels in de ijskast de leggen en hebben ze de look van een rimpel-hond?

Ook met verrimpelde appels kan je nog aan de slag in de keuken. Ze zijn misschien niet meer knapperig genoeg om je tanden in te zetten, maar zolang de appels nog geen bruine vlekken hebben of geblutst zijn, kan je ze perfect voor een gekookte bereiding gebruiken.

Volg onderstaand recept voor gebakken appeltjes en tover verrimpelde appels in no time om tot een lekkere topping!

Gebakken appeltjes…

… voor ontbijt

  • Over dikke pannenkoeken.
  • In je havermout. Een beetje kaneel en noten toevoegen en je bent gesteld.
Empty the fridge - Zure room pannekoekjes met banaan
Maaltijd Ontbijt
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bekijk het recept voor:Zure room pannekoekjes met banaan
Maaltijd Ontbijt
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bekijk het recept voor:Zure room pannekoekjes met banaan
Empty the fridge - Zure room pannekoekjes met banaan

… op de boterham

  • Met paté.
  • Met plattekaas en honing.
  • Met pindakaas en confituur.
  • Met geitenkaas en walnoten.
  • Met kalkoen en cranberrysaus.

… over salades

… ‘on the side’ bij vlees

… als topping over desserts zoals

  • Kaiserschmarren (typisch Oostenrijks met karamelsaus).
  • Pannacotta (voeg een scheutje calvados en wat rozijntjes toe).

Je kan de gebakken appeltjes maximaal drie dagen in een afgesloten potje in de ijskast bewaren.

Recept Afdrukken

Gebakken appeltjes

Empty the fridge - Gebakken appeltjes
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Garnituur
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Beginner
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
appelen
Maaltijd Garnituur
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Beginner
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
appelen
Empty the fridge - Gebakken appeltjes
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Kies of je de appelen wilt schillen of niet (ik eet ze meestal met de schil). Verwijder het klokhuis en snijd de appelen in partjes van 5mm dik.
  2. Meng de partjes appel met de honing, kaneel en een klein beetje citroensap.
  3. Smelt de boter in een pan. Voeg de appeltjes toe wanneer de boter bruist en bak ze gedurende +/- 10 minuten tot ze gaar en mooi gebruind zijn.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: