januari 14, 2015
Gebakken appeltjes
Ben je vergeten je appels in de ijskast de leggen en hebben ze de look van een rimpel-hond?
Ook met verrimpelde appels kan je nog aan de slag in de keuken. Ze zijn misschien niet meer knapperig genoeg om je tanden in te zetten, maar zolang de appels nog geen bruine vlekken hebben of geblutst zijn, kan je ze perfect voor een gekookte bereiding gebruiken.
Volg onderstaand recept voor gebakken appeltjes en tover verrimpelde appels in no time om tot een lekkere topping!
Gebakken appeltjes…
… voor ontbijt
- Over dikke pannenkoeken.
- In je havermout. Een beetje kaneel en noten toevoegen en je bent gesteld.
Bekijk het recept voor:Zure room pannekoekjes met banaan
|
|
… op de boterham
- Met paté.
- Met plattekaas en honing.
- Met pindakaas en confituur.
- Met geitenkaas en walnoten.
- Met kalkoen en cranberrysaus.
… over salades
… ‘on the side’ bij vlees
- Met beuling en gebakken patatjes.
- Met gebraden kip en frietjes.
- Met varkenskoteletjes en een cidersausje.
… als topping over desserts zoals
- Kaiserschmarren (typisch Oostenrijks met karamelsaus).
- Pannacotta (voeg een scheutje calvados en wat rozijntjes toe).
Je kan de gebakken appeltjes maximaal drie dagen in een afgesloten potje in de ijskast bewaren.
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
appelen
|
|
|
Ingrediënten
- 3 appel(en)
- 1 EL honing
- 1/2 TL kaneel
- citroensap
Instructies
- Kies of je de appelen wilt schillen of niet (ik eet ze meestal met de schil). Verwijder het klokhuis en snijd de appelen in partjes van 5mm dik.
- Meng de partjes appel met de honing, kaneel en een klein beetje citroensap.
- Smelt de boter in een pan. Voeg de appeltjes toe wanneer de boter bruist en bak ze gedurende +/- 10 minuten tot ze gaar en mooi gebruind zijn.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.