Make the most out of your ingredients
title image

Varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus

Varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus

bak hierin de varkenskotelet aan

Rabarber is geen fruit!

Rabarber is in seizoen van mei t.e.m. juli. Ik ben absoluut fan van deze ‘groente’. Ik weet zelf ook nog maar sinds vorige week dat rabarber dus geen fruit is. Iets wat je wel zou verwachten aangezien rabarber meestal in zoete bereidingen zoals een crumble, confituur of rabarbermoes wordt klaargemaakt.

Hoog tijd dus om een hartig recept klaar te maken in de vorm van een varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus.

bak hierin de varkenskotelet aan

TIP: Varkensschouder in plaats van kotelet

Ik maakte deze gestoofde rabarber klaar met een kotelet, maar als je dit recept voor meerdere personen wil klaarmaken, kan je eventueel ook varkensschouder of varkensgebraad gebruiken. Het duurt wat langer om klaar te maken, maar het traag gegaarde vlees maakt dit recept nog lekkerder.

Klik hier voor het volledige recept

Patatjes of puree ‘on the side’

Ik maakte deze varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus klaar met gebakken patatjes, maar je kan er ook perfect aardappel- of knolselderpuree bij serveren.

 

Recept Afdrukken

Varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus

bak hierin de varkenskotelet aan
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Engels
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 10
Kook Tijd 25
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Engels
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 10
Kook Tijd 25
Porties
bak hierin de varkenskotelet aan
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de rabarber samen met de gember, het citroensap, een scheutje water en honing in een kleine pot.
  2. Laat dit mengsel op een zacht vuurtje pruttelen tot alles mooi gemengd is, maar er nog stukjes rabarber te zien zijn (+/-15min).
  3. Was de aardappelen, snijd ze in hapklare stukjes van +/- 2,5 cm en kook ze gedurende +/- 5 min in kokend water tot ze beetgaar zijn.
  4. Bak de voorgekookte aardappelen in een beetje olijfolie en gekruid met peper en zou, gedurende +/- 15min tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Laat ondertussen een klontje boter en een beetje olijfolie smelten in een pan.
  6. Bak hierin de varkenskoteletten aan beide zijden gedurende +/- 20 min aan tot deze mooi gebakken en gaar zijn.
  7. Haal het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de saus maakt.
  8. Blus de pan waarin je het vlees bakte met de cider en laat deze saus wat indikken. Kruid de saus eventueel nog wat bij met peper en zout.
  9. Leg het vlees op een bord, schep de rabarber-compote ernaast, overgiet het vlees met de cider-saus en serveer met de gebakken aardappeltjes.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: