Super recept voor als de bananen al wat veel bruine spikkeltjes hebben.
Lekker als ontbijt met een beetje honing en yoghurt en eventueel extra fruit. Voor dit recept kan je ook melk gebruiken die al een beetje zuur is.
TIP: Nog een restje ricotta of mascarpone in je frigo staan? Meng deze met een beetje honing en citroenzeste en serveer bij de pannenkoekjes.
Recept Afdrukken
Zure room pannekoekjes met banaan
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Zeef de bloem, het bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom en voeg de suiker toe.
Mix de geprakte banaan met het eigeel, de zure melk of room, vanille en citroenzeste.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig onder het beslag.
Zet een grote pan op een middelhoog vuur en voeg en klein klontje boter toe.
Schep met een pollepel kleine porties beslag in de pan en bak de pannenkoeken 2 min aan één kant alvorens ze om te draaien. Bak de andere kant nog 1 min.
Serveer met ahorn- of agavesiroop en eventueel een beetje extra vers fruit.
Geen commentaren.