Make the most out of your ingredients
title image

Frittata met feta en spinazie

Frittata met feta en spinazie

Empty the fridge - Fritatta met feta en spinazie

Ik ben een grote omelet-fan, maar aan frittata heb ik mij om de een of andere reden nog niet zo vaak gewaagd. Maar aangezien ik constant op zoek ben naar nieuwe Empty the fridge inspiratie en een frittata nu éénmaal een ideale vorm is om allerhande restjes kaas, vlees en groenten in te verwerken, ben ik dus mijn ei-repertoire aan het uitbreiden. De lunch voor vandaag schafte bijgevolg deze frittata met feta en spinazie.

Leve éénpans-gerechten!

Ik voegde er ook nog wat courgette en munt aan toe en serveerde deze rijkelijk gevulde frittata met een fris spinazie-slaatje. Ik maakte het mezelf gemakkelijk en fruitte de groenten aan in een braadslee. Zo moest ik daarna het ei enkel nog over de groeten gieten , de fetakaas erover strooien en het geheel in de oven schuiven.

Empty the fridge - Fritatta met feta en spinazie

Krokant

Het leuke aan frittata is dat doordat je hem in de oven verder bakt het ei een beetje opzwelt en lekker krokant wordt aan de bovenkant. Je kan het eigenlijk niet langer vergelijken met een omelet, welk veel platter en vochtiger is. Give it a try…

Je kan met een frittata alle kanten uit. Denk maar aan:

  • een restje kip met tomaten, mozzarella en basilicum
  • courgette en spekjes
  • gerookte zalm, aardappel en dille
  • asperges en geitenkas

TIP/ Frittata is lekker recht uit de oven, maar je kan het ook perfect koud eten. Ideaal dus voor de volgende dag of al picknick-hapje.

Recept Afdrukken

Frittata met feta en spinazie

Empty the fridge - Fritatta met feta en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Maaltijd Lunch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Empty the fridge - Fritatta met feta en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Plaats de braadslee (of een pan die in de oven mag) op het vuur en laat de olijfolie warm worden.
  2. Fruit de pijpajuin en courgette gedurende +/- 5 min tot ze beetgaar en gekleurd zijn.
  3. Voeg de spinazie, knoflook en munt toe en roer alles door elkaar tot de spinazie geslinkt is (2 à 3 min).
  4. Kluts de eieren en meng er de parmezaan, peper en een snuifje zout door.
  5. Zet het vuur iets lager en giet de eieren over de groenten en verkruimel de fetakaas erover.
  6. Laat de frittata garen tot de onderkant net gestold is (+/-5 min) en schuif de braadslee dan in een op 180°C voorverwarmde oven.
  7. Laat de frittata gedurende 3 à 5 min verder garen. Zorg ervoor dat de grill zeker aanstaat zodat je een mooi krokante bovenkant bekomt.
  8. Serveer de frittata onmiddellijk warm of koud met een lekker slaatje on the side.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: