juli 30, 2013
Brownies met rode biet
Voor chocolate-lovers met een zwak voor rode biet…
De rode biet in de brownies, maakt ze lekker smeuïg!
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 2 tassen bloem ik gebruikte speltbloem
- 2 1/2 EL bakpoeder
- 1/2 TL zout
- 2/3 tas cacaopoeder
- 3/4 tas boter gesmolten
- 1/2 tas suiker
- 1/2 tas honing of bvb. agavesiroop
- 1 tas rode biet(en) gerapst
- 1 TL vanille esscence optioneel
- 1/4 tas chocolade in kleine stukjes (optioneel)
- 14 tas walnoten gehakt (hazelnoten kan ook)
- 2 ei(eren) losgeklopt
Instructies
- Meng de bloem, het bakpoeder, zout en het cacaopoeder door elkaar in een grote kom.
- Meng in een aparte kom de eieren, boter, suiker, honing, rode biet en vanille essence door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng ze tot je een smeuïg, maar vrij vast mengsel bekomt. Indien het deeg je te droog lijkt kan je een klein beetje van het vocht van de rode biet toevoegen (indien je van die voorgekookte, vacuüm verpakte hebt gekocht) of wat melk.
- Meng tenslotte de stukjes chocolade en noten door het beslag.
- Plaats gehoopte eetlepels van het beslag op een met bakpapier beklede bapklaat, ongeveer 2 cm uit elkaar.
- Bak de brownies in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. Als ze nog een klein beetje meegeven wanneer je erop duwt, zijn ze gaar.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.