Make the most out of your ingredients
title image

Zelf selderijzout maken

Zelf selderijzout maken

Empty the Fridge - Friday market find 2 - Selderijzout

Selderblaren weggooien? I don’t think so…

Een selder op zich helemaal opgebruiken is al een opgave, maar de blaren belanden meestal toch wel in de GFT-bak. Not anymore… want je kan gemakkelijk zelf selderijzout maken! Niet te vergelijken met het soort dat je op café bij de blokjes kaas krijgt, want dat wordt gemaakt van gemalen selderijzaadjes, maar het komt toch aardig in de buurt. Zeker het proberen waard.

Smaakmaker

Zout met een smaakje is altijd goed om wel ergens over te strooien, zoals bvb. salades, eiersalade, maïssoep, … .

En in een goed afgesloten pot blijft het maandenlang goed, op voorwaarde dat je de blaadjes kurkdroog zijn natuurlijk.
Empty the Fridge -  Friday market find 2 - Selderijzout 2

TIP

Eventueel kan je de gedroogde selderblaren met de hand een beetje verkruimelen en dan samen met het zeezout mengen. Vervolgens vul je zo’n wegwerp zoutmolentje van de supermarkt met het selderijzout en kan je het à la minute malen.

Recept Afdrukken

Selderijzout

Empty the Fridge - Friday market find 2 - Selderijzout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Garnering
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bewaartechniek Drogen
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 20 min
Porties
Maaltijd Garnering
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bewaartechniek Drogen
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 20 min
Porties
Empty the Fridge - Friday market find 2 - Selderijzout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Pluk de blaren van de selder, was ze en dep ze droog met keukenpapier of een propere theedoek.
  2. Leg de blaadjes selder op een ovenplaat.
  3. Plaats de ovenplaat in een op 100°C voorverwarmde oven en laat de selderblaren gedurende +/- 20 minuten drogen.
  4. Haal de blaren, wanneer ze volledig droog zijn, uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Doe de blaren, samen met het zeezout in een vijzel, en maal alles fijn.
  6. Bewaar het selderijzout in een proper potje met een schroefdeksel.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • Smits Theo
    Beantwoorden
    november 26, 2014

    hallo

    Ik zou selderzout willen maken.

    Kunt u mij zeggen wat ik moet gebruiken? Kan men die blaadjes zo laten drogen in de zon? Ik woon in tenerife (altijd zon).

    Hoe veel moet ik van ieder gebruiken?

    De beste groeten,

    Theo

Laat een bericht na: