Jullie hebben het misschien al gemerkt, maar ik ben een grote fan van snelle pickles.
Snelle pickles maak je door groenten in te maken in een mengsel van water, azijn zout, suiker en specerijen.
Dat maakt het een zeer flexibel recept dat je kan perfect kan afstemmen op de groenten die je nog in huis hebt. Afhankelijk van de soort groente kan je een andere mix van specerijen toevoegen. Zo maakte ik bijvoorbeeld al snelle pickles met o.a.:
- een mix van allerlei groenten zoals wortel, courgette, radijs, koolrabi met een mix van specerijen (het recept vind je in mijn kookboek)
- pittige worteltjes met chili en gember
- komkommers met dille en komijnzaad
- bloemkool roosjes met curry en kurkuma
- …
Pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie
Meestal gebruik ik een mix van zachtere en krokante groenten, maar voor deze pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie gebruikte ik uitzonderlijk een hardere soort. De werkwijze blijft hetzelfde, behalve dat je de pompoen-blokjes kort pekelt in zout en vervolgens kort kookt in het pekelvocht om de pompoen iets zachter te maken.
Het resultaat is een heerlijk zoet zure pickle met een lichte toets van sinaasappel en kardamon.
Hemels pekelvocht wordt Quarantini
Het pekelvocht van deze pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie is iets milder (minder zuur) dan van de gewoonlijke snelle groente pickles die ik maak. Het leent zich perfect als dressing voor salades of als basis voor mijn hoogeigenste corona qurantini.
Iemke
Ziet er heerlijk uit. Kan je deze pickle ook inmaken voor de winter?
Motionmill admin
Hoi. Ik veronderstel dat je de pickle zou kunnen wecken. Maar bij mij is hij altijd zo snel op dat ik er geen tijd insteek om dat te doen :). In gesteriliseerde bokalen en met voldoende pekelvocht an je hem gemakkelijk 2 maand in de koelkast bewaren.