Make the most out of your ingredients
title image

Pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie

Pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie

Empty the Fridge - pickle van pompoen

Jullie hebben het misschien al gemerkt, maar ik ben een grote fan van snelle pickles.

Snelle pickles maak je door groenten in te maken in een mengsel van water, azijn zout, suiker en specerijen.

Dat maakt het een zeer flexibel recept dat je kan perfect kan afstemmen op de groenten die je nog in huis hebt. Afhankelijk van de soort groente kan je een andere mix van specerijen toevoegen. Zo maakte ik bijvoorbeeld al snelle pickles met o.a.:

  • een mix van allerlei groenten zoals wortel, courgette, radijs, koolrabi met een mix van specerijen (het recept vind je in mijn kookboek)
  • pittige worteltjes met chili en gember
  • komkommers met dille en komijnzaad
  • bloemkool roosjes met curry en kurkuma

Pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie

Meestal gebruik ik een mix van zachtere en krokante groenten, maar voor deze pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie gebruikte ik uitzonderlijk een hardere soort. De werkwijze blijft hetzelfde, behalve dat je de pompoen-blokjes kort pekelt in zout en vervolgens kort kookt in het pekelvocht om de pompoen iets zachter te maken.

Het resultaat is een heerlijk zoet zure pickle met een lichte toets van sinaasappel en kardamon.

Empty the Fridge - pickle van pompoen

Hemels pekelvocht wordt Quarantini

Het pekelvocht van deze pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie is iets milder (minder zuur) dan van de gewoonlijke snelle groente pickles die ik maak. Het leent zich perfect als dressing voor salades of als basis voor mijn hoogeigenste corona qurantini.

Quarantini

Een mix van vodka, pompoen pickle pekelvocht, maple syrup, salie en een wel heel speciaal roerstokje!

Ontdek het recept hier >

Recept Afdrukken

Pickle van pompoen met appelsien, kardamon en salie

Empty the Fridge - pickle van pompoen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
gram
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
gram
Empty the Fridge - pickle van pompoen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de pompoen en het zout en laat ongeveer 2 uur op kamertemperatuur trekken.
  2. Meng alle resterende ingrediënten en breng aan de kook op middelhoog vuur tot de bruine suiker opgelost is. Voeg de pompoen toe, laat even sudderen, haal van het vuur en laat onbedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Schep het mengsel als het afgekoeld is in een hersluitbare bokaal en zet het in de koelkast. De pompoen zal binnen ongeveer 2 uur lekker zijn, maar zal van smaak verbeteren als hij een nacht kan trekken. Deze pickle blijft, afgedekt en gekoeld, ongeveer 2 maanden houdbaar.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • Iemke
    Beantwoorden
    juni 1, 2020

    Ziet er heerlijk uit. Kan je deze pickle ook inmaken voor de winter?

    • Motionmill admin
      Beantwoorden
      juni 1, 2020

      Hoi. Ik veronderstel dat je de pickle zou kunnen wecken. Maar bij mij is hij altijd zo snel op dat ik er geen tijd insteek om dat te doen :). In gesteriliseerde bokalen en met voldoende pekelvocht an je hem gemakkelijk 2 maand in de koelkast bewaren.

Laat een bericht na: