Make the most out of your ingredients
title image

Pickles van watermeloen schil

Pickles van watermeloen schil

Empty the Fridge - Pickles van watermeloen schil.jpg

Een van de zaligste dingen bij extreem warm weer vind ik een grote plak ijskoude, knapperige watermeloen. Heerlijk fris, een beetje zoet (maar niet te) en super verfrissend. Met het warme weer van de afgelopen tijd haalde ik dan ook regelmatig een groot stuk in huis. Dit was ineens de uitgelezen kans om dit recept voor Pickles van watermeloen schil uit te proberen. Ik ben altijd erg benieuwd naar bereidingen waarbij je iets dat echt niet eetbaar lijkt toch om kan toveren tot een lekker gerecht.

Voor pickles van watermeloen schil verwijder je alle rode vruchtvlees en de groene schil en houd je enkel het witte gedeelte over dat je een aantal uur pekelt. Dit leg je vervolgens in in een klassieke mix van water, azijn en suiker met wat specerijen. Het eindresultaat staat momenteel te trekken in de koelkast. Ik houd jullie op de hoogte van hoe het smaakt!

Tips voor Pickles van watermeloen schil

  • Je kan de pickles van watermeloen schil ongeveer één maand in de koelkast bewaren. Als je de bokalen steriliseert kan dit zelfs langer.
  • Gebruik geen schil van stukjes watermeloen die mensen al gegeten hebben.
  • Je kan hetzelfde soort pickles maken van andere soorten watermeloen die een dikke schil hebben zoals bijvoorbeeld honingmeloen.

(bron recept: tasteofhome.com bron foto: Tanalee Youngblood on Unsplash)

Recept Afdrukken

Pickles van watermeloen schil

Empty the Fridge - Pickles van watermeloen schil.jpg
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
bokalen
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
bokalen
Empty the Fridge - Pickles van watermeloen schil.jpg
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwijder het vruchtvlees en de groene schil van de watermeloen en snijd in blokjes van +/- 2 cm. Zet de schil in een niet-reactieve kom onder in water en roer het zout erdoor. Laat minimaal 2 uur of overnacht pekelen in de koelkast. Spoel de watermeloenschil vervolgens goed af en laat uitlekken.
  2. Breng de suiker, azijn, water, 2 kaneelstokjes, kruidnagel en peperkorrels aan de kook. Voeg de watermeloen schil toe en breng terug aan de kook. Zet het vuur lager en laat onbedekt, 10 minuten pruttelen of tot de schil gaar is. Verwijder de kaneelstokjes.
  3. Verdeel het mengsel over je goed uitgewassen bokalen en voeg een kaneelstokje toe aan elke bokaal. Zorg dat er geen luchtbellen zijn en draai het deksel stevig op de pot. Je kan de pickles van watermeloen schil ongeveer één maand in de koelkast bewaren. Als je de bokalen steriliseert kan dit zelfs langer.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: