Flatbreads met kruiden en gegrilde groenten
Een allegaartje van kruiden en groenten
Een van mijn meest recente experimenten om een allegaartje van restjes kruiden en groenten op te gebruiken, zijn deze flatbreads met kruiden en gegrilde groenten. Een heel gemakkelijk recept voor als je geen brood in huis hebt, want het deeg voor deze flatbreads is super snel klaar. Door er restjes kruiden en fijngemalen koriander door te mengen geef je de flatbreads super veel smaak mee. Bovendien kan je er ook een restje melk of yoghurt in kwijt.
Ik combineerde de flatbreads met gegrilde groenten, maar je kan ze evengoed zo klaarmaken en dan met een lekker dipsausje serveren.
Chimichurrisaus
In combinatie met de gegrilde groenten is Chimichurrisaus een goede match. Lekker fris een zoetzuur. Chimichurrisaus is aan Argentijnse klassieker op basis van peterselie, munt, oregano en chilipeper. Ik varieer er echter vaak mee en voeg allerlei kruiden aan toe die ik nog over heb. Dille, koriander, estragon, … het kan er allemaal bij.
Bekijk het recept voor:Chimichurri saus
|
|
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 350 gram zelfrijzende bloem
- 1/2 TL zeezout
- 1 TL bakpoeder
- 350 ml melk je kan ook yoghurt gebruiken of een mengeling van melk en yoghurt
- 1 kopje verse kruiden fijngehakt (Alles kan, gaande van peterselie, koriander of munt tot oregano, estragon, ...)
- 1 TK korianderzaadjes fijngemalen
Instructies
- Meng alle ingrediënten met een houten lepel in een kom en kneed vervolgens kort door elkaar.
- Kneed het deeg verder voor ongeveer 1min op een proper werkblad.
- Doe het deeg in een met bloem besprenkelde kom en zet opzij.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol elk stukje uit tot een cirkel van +/- 12cm diameter en 2 à 3 mm dik.
- Laat een grillpan goed warm worden en bak de flatbreads vervolgens 1 à 2 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
- Serveer met gegrilde groenten en een lekker dipsausjes.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.