Make the most out of your ingredients
title image

Geroosterde kip met dilleboter en knolgroenten

Geroosterde kip met dilleboter en knolgroenten

Empty the Fridge - Friday market find 3 - Geroosterde kip met dilleboter

Kip i.p.v. vlees

Dille wordt in de keuken meestal gebruikt in combinatie met vis zoals gerookte zalm (denk maar aan Gravad Lax) of voor bijvoorbeeld gepekelde groenten zoals augurken. Maar ook met kip is dit kruid super lekker. Ik waagde mij met een groot deel van mijn bussel dille van mijn Friday Market Find aan deze geroosterde kip met dilleboter en knolgroenten. Een ideaal familiegerecht voor in het weekend, want je moet er wel even wat tijd voor uittrekken.

Invriezen voor later

TIP/ Je kan deze dilleboter trouwens gemakkelijk in grotere hoeveelheden maken en een gedeelte invriezen. In de diepvries blijft ze gemiddeld zes maanden goed.

 

Recept Afdrukken

Geroosterde kip met dilleboter

Empty the Fridge - Friday market find 3 - Geroosterde kip met dilleboter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 70 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 70 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Friday market find 3 - Geroosterde kip met dilleboter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de kip
Voor de groenten

Instructies

  1. Wrijf de kip in met peper en zout en strooi wat peper en zout in het karkas.
  2. Doe de citroen en de takjes dille in de holte van de kip.
  3. Meng de boter met de knoflook en gehakte dille.
  4. Maak de huid van de kip los van het vlees (probeer het vel niet te beschadigen). Wrijf de helft van de boter tussen de huid en het vlees en de rest over het vel van de kip. Trek het vel vervolgens terug over de kip. Houd de rest van de boter apart.
  5. Meng alle gesneden groenten in een kom met de olijfolie, het zeezout, de teentjes knoflook, rozemarijn en laurier goed door elkaar.
  6. Plaats de kip in een grote ovenschaal en schik de groenten er rond.
  7. Bak de kip en groenten gedurende 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  8. Smelt ondertussen op een laag vuurtje de rest van de dille-boter.
  9. Haal de kip uit de oven en schep met een lepel of borstel de gesmolten boter over de kip.
  10. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C.
  11. Rooster de kip verder gedurende +/- 45 minuten tot ze mooi gaar is.
  12. Lat de kip 10 à 15 minuten rusten vooraleer je ze aansnijdt.
  13. Serveer met de geroosterde knolgroenten en eventueel een yoghurtsausje.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • Dropie
    Beantwoorden
    februari 14, 2017

    Simpel recept(ben geen keukenprinses), gemakkelijk om allerlei restjes in te verwerken en ook nog echt lekker!! Heb wel de rode bieten weggelaten. Dit is een blijvertje.

    • Empty Fridge
      Beantwoorden
      maart 3, 2017

      Fijn dat je het een goed recept vond!

      Groetjes, Jennifer

Laat een bericht na: