Make the most out of your ingredients

Yoghurt bosbessen koekjes

Yoghurt bosbessen koekjes

Empty the Fridge - Yoghurt bosbessen koekjes

Ik heb mezelf schuldig gemaakt aan een van de oorzaken die vaak voedselverspilling tot gevolg hebben… je laten verleiden door een promotie!

In de Albert Heijn was het 1 pakje bosbessen kopen en eentje gratis krijgen. Lukt makkelijk dacht ik. Lekker in het ontbijt en zo. Maar niet dus. Daar lagen ze dan te verpieteren.

Yoghurt bosbessen koekjes

Ik gaf een tijdje terug al een hele hoop tips mee op bessen langer te bewaren en ze niet verloren te laten gaan, maar een nieuw recept is altijd aan de orde dacht ik zo. Bijgevolg dus deze Yoghurt bosbessen koekjes. Niet enkel gebruik je er de wel erg plat wordende bosbessen mee op, maar raakt dat laatste restje yoghurt ook ineens op.

Tips

  • Zelf parelsuiker maken: Heb je geen parelsuiker in huis of wil je het eens zelf proberen maken? Check dan dit recept van Ferry Wijsman
  • Bewaartip: Je kan de koekjes 2 à 3 dagen in een luchtdichte doos bewaren.
  • Beetje oudbakken? Wanneer ze al een beetje oudbakken zijn kan je ze eventueel kan ze gedurende 5 min in een voorverwarmde oven terug opbakken.

 

(bronnen: recept: spoonforkbacon.com  | beeld: shutterstock.com)


Recept Afdrukken

Yoghurt bosbessen koekjes

Empty the Fridge - Yoghurt bosbessen koekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Gebak
Keuken Scandinavisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
koekjes
Maaltijd Gebak
Keuken Scandinavisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
koekjes
Empty the Fridge - Yoghurt bosbessen koekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng in een grote mengkom de bloem met het bakpoeder en zout en zet opzij.
  2. Mix in een andere kom de suiker met de yoghurt, het ei, citroenschil- en sap, en vanille tot een glad beslag.
  3. Breng in een andere mengkom suiker, yoghurt, ei, citroenschil en sap, en vanille tot volledig gecombineerd.
  4. Meng de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn. Schep als laatste de bosbessen door het beslag.
  5. Vet een bakplaat in of bekleed ze met bakpapier. Schep telkens +/- 2 EL van het beslag op de bakplaat en laat ongeveer 3 cm tussen elk koekje. Strooi eventueel een beetje van de parelsuiker over de koekjes.
  6. Bak de koekjes voor +/- 12 min in een op 175°C voorverwarmde oven tot de randen lichtjes beginnen te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje.
  7. Je kan de koekjes 2 à 3 dagen in een luchtdichte doos bewaren. Wanneer ze al een beetje outbakken zijn kan je ze eventueel kan ze gedurende 5 min in een voorverwarmde oven terug opbakken.

Deel dit Recept

3 Commentaren
  • Monique Bonamie
    Beantwoorden
    augustus 8, 2017

    Hoeveel bloem aub?

Laat een bericht na: