Make the most out of your ingredients
title image

Paleo Kedgeree

Paleo Kedgeree

Empty the Fridge - Paleo kedgeree

Kedgeree is een traditioneel Engels recept dat door veel kolonialen in India als ontbijt gegeten werd. Een klassieke Kedgeree is een combinatie van gerookte vis (meestal heilbot), rijst, currypoeder, room, peterselie en hardgekookte eieren. Maar een kedgeree kan evengoed gemaakt worden met overschotjes vis en natuurlijk een restje rijst. Witte vissoorten zijn het meest geschikt, maar in sommige recepten wordt ook gerookte zalm gebruikt.

Paleo kedgeree

Ik maakte echter een paleo Kedergee op basis van dit recept van London Paleo Kitchen een versie met bloemkool in plaats van rijst. Als vis gebruikt ik en restje gerookte makreelfilets met peper. Ik week een beetje af van het originele recept door de vis niet nog eens apart in water te koken, maar rechtstreeks aan de bloemkoolrijst toe te voegen. En op het laatst ‘pimpte’ ik de Kedgeree met nog wat diepgevroren erwtjes en versie koriander.

Recept Afdrukken

Kedergee

Empty the Fridge - Paleo kedgeree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Engels, Paleo
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Engels, Paleo
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Paleo kedgeree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook de eieren gedurende +/- 7 minuten (ze mogen nog een heel klein beetje zacht zijn). Spoel ze vervolgens onder koud water en zet opzij.
  2. Hak ondertussen de bloemkool fijn tot de grootte van rijstkorrels. Je kan dit met de hand of in een blender doen.
  3. Smelt de boter of kokosolie in een pan en voeg de bloemkoolkorrels toe. Fruit de bloemkool gedurende +/- 10 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Smelt een beetje boter of kokosolie in een andere (grote) pan en fruit hierin de fijngehakte ajuin, gember en knoflook aan gedurende +/- 5 minuten tot de ajuin zacht is.
  5. Voeg de mosterdzaadjes, fenegriek, kurkuma, laurier, kardemon en kaneel toe en fruit de kruiden gedurende enkele minuten mee aan.
  6. Ondertussen kan je de eitjes pellen en in twee snijden.
  7. Voeg het citroensap toe en roer kort door elkaar.
  8. Voeg als laatste de 'rijst', de diepgevroren erwtjes, de stukjes vis en peterselie toe. Roer door elkaar, zet het deksel op de pan en laat alles goed warm worden.
  9. Verwijder het laurierblad en de kardemom en kruid naar smaak met peper. Normaal gezien hoef je geen extra zout toe te voegen, omdat de gerookte vis al vrij zout van smaak is.
  10. Schep de Kedgeree in diepe borden, 'top' met het hardgekookte ei en garneer met koriander.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: