Kedergee
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kook de eieren gedurende +/- 7 minuten (ze mogen nog een heel klein beetje zacht zijn). Spoel ze vervolgens onder koud water en zet opzij.
  2. Hak ondertussen de bloemkool fijn tot de grootte van rijstkorrels. Je kan dit met de hand of in een blender doen.
  3. Smelt de boter of kokosolie in een pan en voeg de bloemkoolkorrels toe. Fruit de bloemkool gedurende +/- 10 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Smelt een beetje boter of kokosolie in een andere (grote) pan en fruit hierin de fijngehakte ajuin, gember en knoflook aan gedurende +/- 5 minuten tot de ajuin zacht is.
  5. Voeg de mosterdzaadjes, fenegriek, kurkuma, laurier, kardemon en kaneel toe en fruit de kruiden gedurende enkele minuten mee aan.
  6. Ondertussen kan je de eitjes pellen en in twee snijden.
  7. Voeg het citroensap toe en roer kort door elkaar.
  8. Voeg als laatste de ‘rijst’, de diepgevroren erwtjes, de stukjes vis en peterselie toe. Roer door elkaar, zet het deksel op de pan en laat alles goed warm worden.
  9. Verwijder het laurierblad en de kardemom en kruid naar smaak met peper. Normaal gezien hoef je geen extra zout toe te voegen, omdat de gerookte vis al vrij zout van smaak is.
  10. Schep de Kedgeree in diepe borden, ’top’ met het hardgekookte ei en garneer met koriander.