december 25, 2012
Hartige taart met kalkoen
Met een paar toevoegingen maak je van je restjes kalkoen een hartige taart voor de dag erop
Prep Tijd | 35 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 2 pakjes bladerdeeg zanddeeg kan ook
- 4 EL boter
- 1 kleine ajuin
- 2 stengels selder in kleine blokjes
- 2 wortel(en) in kleine blokjes
- 3 EL peterselie vers of gedroogd
- 1 EL oregano
- 2 tassen kippebouillon
- 3 aardappel(en) geschild en in blokjes
- 1,5 tas kalkoenfilet je restje
- 3 EL bloem
- 0,5 tas melk
- peper naar smaak
Instructies
- Leg het deeg met het bakpapier er nog aan in een ronde taartvorm.
- Smelt 2 EL boter op een middelmatig vuur in een pan en voeg de ajuin, selder, wortel, peterselie, oregano en peper en zout toe. Bak de groenten aan tot ze een mooi kleurtje hebben en beetgaar zijn.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe en laat het geheel sudderen tot deze beetgaar zijn.
- Smelt in een pan de overige boter en voeg vervolgens de bloem en stukjes kalkoen toe. Voeg de melk toe en warm het mengsel goed door.
- Meng het kalkoenmengsel door de gestoofde groenten en kook het geheel tot het begint te dikken.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen en giet het vervolgens in de met deeg beklede bakvorm.
- Leg een 2de laag deeg bovenop de vulling en knijp de randen dicht. Maak 4 inkepingen in de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
- Bak de taart gedurende 15 min in een op 220°C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur vervolgens tot 175°C en bak de taart verder voor 20 min tot ze mooi goudbruin is.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.