Gobi ke danthal ki sabzi
Ik ben al een tijdje op zoek naar een lekker recept om de steeltjes van een bloemkool ook op te gebruiken.
Bloemkoolsteeltjes als ‘star of the recipe’
In een Thaïse curry was dit al best ok, maar daar viel het ook niet echt op als er eens een verdwaald stukje tussenzat. Maar echt bloemkoolsteeltjes als ‘star of the recipe’ was me nog niet gelukt. Vaak was het eindresultaat taai en smakeloos. Tot ik dit recept voor gobi ke danthal ki sabzi vond.
Gobi ke danthal ki sabzi
Gobi ke danthal ki sabzi is een vrij droge curry gemaakt van de stelen en blaren van een volledige bloemkool, gekruid met exotische kruiden zoals asfoetida (say what?) en gedroogd mango poeder.
Ik ben altijd te vinden voor een keuken-challenge met ongekende ingrediënten. Na een kleine strooptocht bij de lokale Pakistani, ging ik aan de slag.
Een kruidige, droge curry als bijgerecht of dip
Voor wie van Indisch eten houdt en graag wat experimenteert in de keuken is deze gobi ke danthal ki sabzi zeker het proberen waard. Het eindresultaat is een vrij droge, kruidige curry die je bijvoorbeeld perfect als extra sausje bij een Chicken tikka massala kan eten.
(bron recept: www.vegrecipesofindia.com)
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
ml
|
|
|
Ingrediënten
- 1 bloemkool stelen en blaren
- 1 middelgrote ajuin fijngehakt
- 2 cm gember fijngehakt
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 1 groene chilipeper fijngehakt
- 1/4 TL kurkuma
- 1 snuifje asfoetida ook wel hing genaamd
- 1/4 TL garam massala
- 1/2 TL mango poeder
- 3 EL water
- 2 EL mosterd olie
- zout naar smaak
Instructies
- Snijd de stelen van de bloemkool en verwijder vervolgens de blaren zodat je de blaren en stelen apart hebt. Was alles goed en week de stelen 5 minuten in warm water. Verwijder eventueel te harde delen en snijd de steeltjes in stukjes van +/- 3 cm.
- Snijd de bloemkool blaren in fijne reepjes.
- Verwarm de mosterdolie in een pot en fruit daarin de gember en knoflook aan tot deze hun aroma's vrijgeven.
- Voeg vervolgens de ajuin toe en fruit tot deze glazig is.
- Voeg de groene chilipeper, kurkuma en asfoetida/hing toe.
- Roer alles goed door elkaar en meng de bloemkoolsteeltjes en -blaren erdoor.
- Kruid met een beetje zout en bak gedurende 2 à 3 minuten.
- Voeg het water toe en zet het deksel op de pan.
- Laat de curry zachtjes sudderen tot de bloemkoolsteeltjes gaar zijn, maar nog wel een beetje beet hebben.
- Deze curry mag vrij droog zijn dus als er nog water over is, laat je dit best nog even verdampen.
- Voeg de garam massala en het gedroogde mangopoeder toe en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de gobi danthal sabzi als saus bij bvb. roti (soort van Indische broodjes) of bij een Chicken tikka massala.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.