Gobi ke danthal ki sabzi (Curry van bloemkoolstelen en -blaren)
Porties Prep Tijd
250ml 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
250ml 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de stelen van de bloemkool en verwijder vervolgens de blaren zodat je de blaren en stelen apart hebt. Was alles goed en week de stelen 5 minuten in warm water. Verwijder eventueel te harde delen en snijd de steeltjes in stukjes van +/- 3 cm.
  2. Snijd de bloemkool blaren in fijne reepjes.
  3. Verwarm de mosterdolie in een pot en fruit daarin de gember en knoflook aan tot deze hun aroma’s vrijgeven.
  4. Voeg vervolgens de ajuin toe en fruit tot deze glazig is.
  5. Voeg de groene chilipeper, kurkuma en asfoetida/hing toe.
  6. Roer alles goed door elkaar en meng de bloemkoolsteeltjes en -blaren erdoor.
  7. Kruid met een beetje zout en bak gedurende 2 Ć  3 minuten.
  8. Voeg het water toe en zet het deksel op de pan.
  9. Laat de curry zachtjes sudderen tot de bloemkoolsteeltjes gaar zijn, maar nog wel een beetje beet hebben.
  10. Deze curry mag vrij droog zijn dus als er nog water over is, laat je dit best nog even verdampen.
  11. Voeg de garam massala en het gedroogde mangopoeder toe en meng alles goed door elkaar.
  12. Serveer de gobi danthal sabzi als saus bij bvb. roti (soort van Indische broodjes) of bij een Chicken tikka massala.